29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Uber este disponibil şi în Galaţi
Uber este disponibil şi în Galaţi

Începând din această după-amiază (n.r. - joi, 01 aprilie 2021), Uber va fi disponibil în Galaţi, al doilea oraş din regiunea Moldovei în care serviciul se extinde (după lansarea la Iaşi în 2019). Galaţi devine astfel al optulea oraş Uber din România.

Între 1 şi 11 aprilie, utilizatorii noi din Galaţi pot folosi codul HELLOGALAŢI pentru o reducere de 50% din costul primelor două curse UberX, pentru până la 7 lei reducere/ călătorie.

Artista Giulia Anghelescu, cunoscută pentru cariera sa muzicală atât în trupe, cât şi ca artistă solo şi pentru parcursul său în televiziune, este primul utilizator care s-a bucurat de o cursă Uber în Galaţi (vezi foto în galeria de imagini ↓).

„De fiecare dată când îmi vizitez oraşul natal, îmi place să ştiu că pot să ajung dintr-un loc în altul în siguranţă. Câteodată, se întâmplă să am de făcut mai multe călătorii scurte, iar Uber mă ajută să ajung oriunde în timp util. Mă bucur că Uber este acum disponibil în Galaţi, cu modalităţi sigure de transport la un click distanţă, iar oraşul se simte mult mai conectat”, a spus Giulia Anghelescu

Uber s-a lansat în România în 2015, în Bucureşti, şi s-a extins rapid în Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. În 2020 a ajuns în Constanţa iar în luna martie serviciul a fost lansat în Craiova. La fel ca în celelalte oraşe din România, şoferii parteneri din Galaţi sunt licenţiaţi pentru a transporta pasagerii în siguranţă către destinaţiile lor. În Galaţi, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile şi sigure, cu un timp de aşteptare de doar câteva minute.

„Ne bucurăm să anunţăm că Uber este acum disponibil în Galaţi, al doilea oraş din regiunea Moldovei în care suntem prezenţi. Suntem convinşi că oamenii sunt deschişi la noi modalităţi de transport în toată ţara, iar gălăţenii nu fac excepţie. Tocmai de aceea, vrem să devenim un partener de încredere al autorităţilor locale pentru a oferi locuitorilor din Galaţi o alternativă de transport convenabilă şi sigură”, a declarat Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România.

Cum funcţionează

- Descarcă aplicaţia Uber pe telefonul tău şi creează un cont
- Aplicaţia se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
- După ce ai setat destinaţia, aplicaţia îţi va arăta preţul călătoriei
- Poţi urmări statusul cursei şi trimite localizarea pe hartă şi timpul estimat de sosire prietenilor sau familiei
- Plăteşte numerar sau prin intermediul plăţii electronice
- Oferă rating şi feedback şoferului
- După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanţă electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală

Cum se utilizează codurile promoţionale

- Deschide meniul din stânga sus al aplicaţiei
- Mergi la “Wallet” -> “Adaugă cod promoţional”, scrie codul promoţional HELLOCGALAŢI pentru o reducere de 50% aplicată cursei Uber
- Codul promoţional este acum activ în contul tău şi se va aplica automat la următoarea cursă Uber
- Codul promoţional este valid pentru cursele efectuate în Galaţi în perioada 1-11 aprilie 2021

Siguranţa ca prioritate

La fel ca în celelalte oraşe din România, pasagerii gălăţeni beneficiază de o serie de opţiuni disponibile în aplicaţia Uber, printre care şi accesul la informaţii despre şofer, afişând fotografia acestuia alături de rating, modelul şi numărul maşinii. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicaţie, atât înainte de sosirea maşinii la locul de preluare, cât şi în timpul călătoriei, şi pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.

Anul trecut, Uber a lansat o serie de măsuri şi proceduri pentru siguranţă şi igienă, pentru a ajuta comunităţile locale să se deplaseze cu uşurinţă în perioada pandemiei. Atât şoferii, cât şi pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor şi sunt rugaţi să confirme că au înţeles şi că respectă regulile de sănătate şi siguranţă recomandate de organizaţiile mondiale de sănătate.

În România, la fel ca în restul ţărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă şoferii poartă mască de protecţie. Aceştia trebuie să-şi facă un selfie înainte de a se conecta în aplicaţie. De asemenea, Uber a oferit şoferilor produse dezinfectante şi a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. Aplicaţia le reaminteşte şoferilor să se spele pe mâini, să-şi dezinfecteze maşinile şi să ţină geamurile deschise pentru a facilita ventilaţia în timpul curselor, se arată într-un comunicat al Uber România.


Articole înrudite