20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vot online pentru modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918
Vot online pentru modernizarea străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a lansat, miercuri, 17 iulie 2019, pe pagina oficială de Facebook, o consultare publică privind proiectul de modernizare, cu fonduri europene, a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918. Astfel, gălăţenii sunt invitaţi să se pronunţe dacă doresc pe aceste artere ca traficul să fie fluidizat, cu două benzi pe sens, iar în zonele care permit să se realizeze şi parcări, sau dacă doresc mai multe locuri de parcare, dar cu unele segmente de drum cu o singură bandă pe sens (FOTO în Galeria de imagini de mai jos!). Votul online este deschis până vineri, 19 iulie, la ora 11:00, iar varianta câştigătoare va fi pusă în aplicare.

"Este important să ştim părerea gălăţenilor, fiind vorba despre modernizarea a două artere importante ale oraşului pentru care am obţinut finanţare europeană. Primesc zilnic sute de mesaje de la gălăţeni şi mereu am în vedere opiniile exprimate. Este pentru prima dată când cele două străzi vor fi modernizate şi pentru prima dată când administraţia investeşte pentru înlocuirea liniilor de tramvai şi modernizarea căilor de rulare", spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Contractul de finanţare cu fonduri europene pentru obiectul "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918", un proiect major de investiţii, a cărui valoare este de 104.373.966 lei, din care valoarea totală eligibilă - 89.628.219 lei, iar valoarea neeligibilă - 14.745.746 lei, a fost semnat în data de 23 aprilie.

Proiectul prevede reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătraţi), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătraţi), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătraţi), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea şi modernizarea a 18 staţii de călători. În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi. Amplul proiect de infrastructură vizează şi modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a reţelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) şi înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare.

Achiziţia publică având ca obiect "Modernizare linii de tramvai şi carosabil strada Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918" este încheiată, iar oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Citadina 98 SA - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA).


Articole înrudite