04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
15.000 de euro pe lună, chiria pentru actualul sediu al Primăriei
15.000 de euro pe lună, chiria pentru actualul sediu al Primăriei
Primarul Marius Stan va încheia cu proprietarii sediului Primăriei un contract pe o perioadă de un an de zile, perioadă în care reprezentanţii municipalităţii vor face demersurile necesare pentru ca Primăria să se mute într-un nou sediu, şi anume ori în fostul Centru de Afaceri, ori în sediul fostei Regionale a CFR de pe strada Domnească 51, unde a fost pe vremuri sediul municipalităţii. Cea mai plauzibilă din cele două variante în ceea ce priveşte noul sediu pare a fi clădirea de pe strada Domnească 51, aleşii locali adoptând o hotărâre de CL prin care au solicitat Guvernului să emită un act normativ prin care imobilul respectiv să revină în ograda Consiliului Local.
„Actele originale de proprietate, care au apărut acum 6 - 7 luni, sunt fără îndoială în favoarea Primăriei, fapt pentru care am cerut şi la întâlnirea de la Guvern să stopăm acel proces interminabil. Ne-am luptat în primele instanţe cu CFR, care din motive juridice a trebuit să se retragă din proces, şi au intervenit atunci cei de la Finanţe. Am cerut intervenţia Guvernului, pentru că trebuie scurtat chinul”, a afirmat primarul Marius Stan.
Edilul şef al urbei a fost împuternicit să ducă tratative şi să încheie un contract de închiriere cu proprietarii sediului Primăriei, care s-au luptat în instanţă cu municipalitatea pentru plata chiriei. Viceprimarul Florin Popa le-a spus aleşilor locali că a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţii legali ai proprietarilor sediului Primăriei şi că în urma acestora s-a ajuns la un acord verbal în ceea ce priveşte preţul care ar urma să fie plătit de municipalitate.
„În ceea ce priveşte preţul de închiriere a unui metru pătrat de teren, acesta a fost convenit la un euro, în timp ce în cazul unui metru pătrat de suprafaţă construită s-a convenit ca acesta să fie de 4 euro, după ce iniţial proprietarii au cerut 5,9 euro, deci consider că s-a obţinut o economie.
„Până la ora actuală chiria lunară era de 10.000 de euro, acum s-ar ajunge la 15.000 de euro, ceea ce ar fi rezonabil, ţinând cont de faptul că reprezentanţii proprietarului au cerut dublarea valorii chiriei. E o afacere bună pentru ei, proastă pentru noi”, a spus Marius Stan, subliniind că împuternicirea este necesară atât timp cât este pe rol procesul privind evacuarea Primăriei.

Articole înrudite

La data de 3 decembrie 2023, în jurul orei 17:05, la intersecţia dintre strada 1 Decembrie 1918 ş ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade