×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Bacalbaşa (CJ): „Eu nu am văzut şalupa asta până acum"

 
Vineri, 28 Februarie 2014 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni au votat, în cadrul şedinţei care a avut loc săptămâna aceasta, proiectul care viza consumul lunar de carburanţi pentru automobilele din dotare, precum şi organizarea parcului auto. Conform expunerii de motive a proiectului, există un număr de 6 automobile  - trei Skoda Octavia (una la preşedintele CJ şi două în parcul comun), două Daewoo Nubira (vicepreşedinţi), Daewoo Leganza (parc comun). Pe lângă acestea, mai sunt şi alte 9 autoturisme (autoutilitare, microbuz, şalupă). La acest punct, directorul executiv al Direcţiei de Patrimoniu a prezentat un amendament care a modificat normele consumului lunar de carburant: 150 litri pe lună pentru fiecare autoturism din dotarea CJ şi 350 litri pe lună pentru autoutilitarele din parcul comun.
Consilierul Ion Ştefan a avut de făcut o propunere cu privire la acest proiect, în sensul că anumite autoutilitare nu au nevoie de atât de mult carburant atribuit. "Cer ca şalupa să nu aibă 350 litri pe lună, pentru că nu are cum să consume acest carburant, şi să aibă 100 de litri pe lună, adică o tonă şi 200 pe an. Este o singură şalupă şi nu cred că avem atât de multe deplasări. De altfel, nici nu este o şalupă foarte mare şi cred că ar trebui să fim atenţi cu cheltuirea banului public. Deci consider că amendamentul dumneavoastră trebuie rectificat şi la şalupă, parcul comun să nu aibă 350 litri pe lună, ci 100. O tonă şi 200, pentru trei sau patru luni cât se poate deplasa această şalupă pe Dunăre sau unde este scoasă, cred că este suficient", a explicat consilierul Ion Ştefan.
În replică, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a subliniat că unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut a fost acela de a scoate de la anumite persoane atribuirea de automobile, iar în primul an a fost redus consumul de carburant cu 30%. "Dacă se va dovedi că 350 litri nu sunt suficienţi pentru o activitate perfect justificată, obiectivă şi verificabilă, vom corecta, dar în cunoştinţă de cauză. În ceea ce priveşte şalupa, eu nu am văzut şalupa asta până acum", a spus Bacalbaşa, menţionând că înţelege observaţia lui Ion Ştefan.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu