28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Zvon: Eugen Durbacă îi ia locul lui Antonescu
Zvon: Eugen Durbacă îi ia locul lui Antonescu

Odată cu ruperea USL şi retragerea miniştrilor liberali din guvernul lui Ponta, nici scaunul de preşedinte al Senatului ocupat de Antonescu nu mai este atât de stabil. Şeful Senatului este ameninţat cu debarcarea, un semnal puternic fiind dat chiar de Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, care a declarat zilele trecute că ar fi imoral ca Antonescu să conducă în continuare Senatul.
Aşa cum era normal, au început să se facă şi calcule privind şansele unuia sau ale altuia de a ajunge pe scaunul deţinut acum de Antonescu. Aşa s-a ajuns ca ieri după-amiază să se vehiculeze numele lui Eugen Durbacă, vicelider al grupului senatorial PC, ca propunere pentru înlocuirea lui Crin Antonescu în fruntea Senatului. Lider al grupului este Dumitru Pelican iar cel de-al doilea vicelider este Cristian Dănuţ Mihai. Grupul senatorial PC are şapte membri şi un membru afiliat, deci n-ar exista prea multe variante, dacă PC ar decide să revendice poziţia lui Antonescu.

Conform Protocolului USL, poziţia de al doilea om în stat revenea PC

Trebuie precizat că acum câteva zile preşedintele PC, Daniel Constantin, a dat publicităţii textul acordului semnat în martie 2012 împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, din care reiese că funcţia de preşedinte al Senatului revenea PC.
„Pentru a înlătura orice dubiu, am luat decizia prezentării publice a documentului semnat împreună cu domnul Crin Antonescu, în martie 2012, care arată negru pe alb că funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu «în anumite condiţii», aşa cum susţinea domnia sa. În ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea funcţiei către domnul Antonescu pentru a potenţa candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL“, se arată într-o declaraţie a lui Daniel Constantin.
Antonescu a declarat însă că şefia Camerei superioare îi revine Partidului Conservator numai dacă PNL câştiga Preşedinţia ţării. „E limpede că prevederea privitoare la preşedinţia Senatului intra în vigoare în eventualitatea în care candidatul din partea PNL lua Preşedinţia, că doar nu era să ia PSD o Cameră, să ia o Cameră PC şi PNL să nu ia nimic“, a spus Antonescu.

Ce spune Durbacă

Cum era şi normal, am luat legătura cu senatorul Durbacă. S-a arătat surprins de zvon, dar ne-a spus câteva cuvinte pe acest subiect. „Nu ştiu nimic despre asta. Dar... dacă se va hotărî ca eu să fiu propus pentru această funcţie, accept”, ne-a declarat Dubacă, în exclusivitate.


Articole înrudite