03 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deţinutul care şi-a înjunghiat colegul de celulă cu o lingură vrea rejudecarea procesului său
Deţinutul care şi-a înjunghiat colegul de celulă cu o lingură vrea rejudecarea procesului său

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, condamnat definitiv la 10 ani, 4 luni şi 13 zile de închisoare, cere revizuirea deciziei prin care Curtea de Apel Galaţi l-a găsit vinovat pentru tentativă la omor calificat.
George Viorel Parmac a cerut Tribunalului Galaţi revizuirea sentinţei prin care a fost condamnat la 10 ani, 4 luni şi 13 zile de închisoare pentru tentativă la omor calificat, după ce a fost pe punctul să îşi trimită în lumea celor drepţi colegul de celulă. Acesta reclamă acum încălcarea procedurilor ce vizează procesul său şi cere rejudecarea dosarului.
George Viorel Parmac şi Marian Pleşcan au fost plasaţi în aceeaşi celulă pentru a-şi ispăşi pedepsele la care fuseseră condamnaţi, însă din primul moment în care s-au văzut cei doi au dat semne evidente că nu se înghit. Pe 22.05.2014, între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict spontan, în timpul căruia George Viorel Parmac a luat o lingură metalică ascuţită la un capăt, pe care un alt coleg de cameră o folosea pentru a pregăti ceva de mâncare, şi l-a lovit în zona toracică pe Marian Pleşcan.

Instanţa a refuzat să-i acorde daune victimei

Lovitura încasată de victimă a fost extrem de puternică, pentru că imediat după aceea Marian Pleşcan a început să sângereze, în timp ce agresorul a fugit la baie, unde a scăpat de obiectul cu care îl lovise şi care nu a mai fost ulterior găsit de anchetatori cu prilejul cercetării la faţa locului. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, pentru a i se salva viaţa. Medicii au constat ulterior că Marian Pleşcan suferise „o plagă înţepat-tăiată în zona hemitoracelui stâng, care i-a pus în pericol viaţa”. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată pe George Viorel Parmac pentru tentativă la omor calificat, iar victima a cerut iniţial 2.000 de lei daune materiale şi 25.000 de euro daune morale, reducându-şi apoi pretenţiile la 20.000 de euro. Judecătorii au considerat însă că victima nu a dovedit de ce ar fi îndreptăţită să primească sumele amintite şi le-a respins. George Viorel Parmac a fost condamnat iniţial de Tribunalul Galaţi la 6 ani de închisoare, pedeapsa fiind majorată ulterior de instanţa superioară la 10 ani, 4 luni şi 13 zile de închisoare.

Articole înrudite