Dronă realizată de un doctorand din Galaţi, zbor de record mondial peste Carpați (FOTO/VIDEO) Recomandat

Vineri, 01 Noiembrie 2019 17:37
Publicat în Comunitate

Inginerul Mihai Dragu, doctorand în cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galaţi, la Facultatea de Științe și Mediu, a realizat o dronă experimentală, drona «Rebel», nepoluantă și care are o autonomie mult mai mare decât o drona obișnuită.

Drona are greutatea de circa 3,8 kg și poate avea plasată o cameră de până la 1.000 de grame, este realizată dintr-un polimer dur numit EPO și are o autonomie mult mai mare decât cea a unei drone similare. Drona a reușit deja să doboare un record mondial în principal datorită faptului că are o autonomie foarte mare.

"Am realizat optimizarea timpului de zbor a dronei «Rebel», drona a exercitat un zbor de 260 km peste munții Carpați, acesta fiind un record mondial de distanță și altitudine, drona mai având încă posibilitatea să parcurgă alţi 40 de km", a precizat Mihai Dragu.

Ea poate dezvolta o viteză de peste 120 km/oră, dar în trecerea Carpaților viteza medie înregistrată a fost de 83 km/oră. Noutatea dronei e reprezentată de sistemul de propulsie total electric față de celelalte modele similare. În plus, autonomia celorlalte drone alimentate cu acumulatori nu depășește 20 de minute. Drona este în curs de omologare și are multe întrebuințări.

"În afară de faptul că zboară, și zboară pe distanțe mari și cu autonomie mare, este un mijloc ieftin științific și foarte bine pus la punct ca să facem monitorizare la foarte mulți parametri. Putem să monitorizăm calitatea aerului, biodiversitatea, putem să măsurăm gradul de umiditate al solului", a precizat prof., univ., Lucian Georgescu, îndrumător de doctorat.

După ce va fi omologată, drona «Rebel» ar putea să intre în producţie de serie.

VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=zT29RMOGFTs&feature=youtu.be

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu