14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Cum arată Liceul Auto Galaţi după modernizare
FOTO: Cum arată Liceul Auto Galaţi după modernizare

Primăria municipiului Galaţi informează că principala clădire a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” a fost modernizată  în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 1,7 milioane de euro.Totul porneşte de la educaţie şi este important să le asigurăm copiilor cele mai bune condiţii în unităţile şcolare. De aceea, am adus la noi standarde clădirea acestui liceu cu o frumoasă tradiţie în oraşul nostru”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
În principal s-au realizat lucrări de reabilitare termică şi de consolidare, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea placajelor cu faianţă, zugrăveli lavabile la pereţi şi tavane, lucrări de sistematizare verticală, achiziţionare de mobilier şcolar (bănci, scaune, catedre) şi calculatoare. Lucrările sunt în curs de recepţie.
Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de 8,1 milioane de lei, din care cheltuieli totale nerambursabile reprezintă circa 3,8 milioane de lei. În plus, Primăria municipiului Galaţi mai are un proiect aprobat pentru finanţare în cadrul PNRR ce presupune renovarea cantinei, a sălii de sport, a două cămine, a două ateliere şi a simulatorului de la Liceul Auto. Valoarea totală a acestui proiect este de circa 4 milioane de euro. Primăria municipiului Galaţi a realizat deja peste 20 de obiective de investiţii ce au vizat tot atâtea unităţi de învăţământ din oraş, iar în diverse stadii sunt alte 30 de proiecte pentru modernizarea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi. *galerie foto, mai jos!


Articole înrudite