25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Adolescentă de 15 ani, dispărută! Ați văzut-o? (UDPATE)
Galați: Adolescentă de 15 ani, dispărută! Ați văzut-o? (UDPATE)

La data de 14 iunie 2024, în jurul orei 20:30, la sediul Secției 5 Poliție Galați s-a prezentat un bărbat care a sesizat faptul că în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa Ținor Adriana-Renata (foto), în vârstă de 15 de ani, a plecat voluntar de la unitatea de învățământ unde este elevă, respectiv Școala Gimnazială nr.20 Galați și nu a mai ajuns la domiciliul din municipiul Galați.
Minora are înălțimea de 160 de cm, aproximativ 55 de kg, iar la momentul plecării, era îmbrăcată cu bluza de trening de culoare albastră, blugi tăiați în genunchi de culoare neagră, adidași și un ghiozdan de culoare negru cu roșu.
Polițiștii efectuează verificări pentru identificarea minorei fiind alertate toate unitățile de poliție din cadrul IPJ Galați.
Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării acesteia sunt rugate să anunțe poliția sau să sune la 112, transmite IPJ Galați.

UPDATE: Minora dispărută a fost găsită în siguranță în localitatea Anina.
"În urma activităților investigative desfășurate cu operativitate și dedicare de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Galați, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, minora dispărută a fost localizată și depistată în localitatea Anina, din județul Caraș Severin, la domiciliul unui tânăr de 17 ani.
Polițiștii de la secțiile de poliție urbane și rurale, structurile de ordine publică și investigații criminale din cadrul IPJ Galați și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Galați au fost implicați în aceste activități. Colaborarea strânsă și eficientă între aceste structuri și polițiștii de la IPJ Caraș-Severin a fost esențială în rezolvarea acestui caz.
Verificările efectuate au arătat că, după terminarea orelor de curs, minora s-ar deplasat la gara CFR Galați. Acolo, și-ar fi achiziționat un bilet de tren și ar fi călătorit până la București. Din Gara de Nord, ar fi luat un alt tren către municipiul Caransebeș, apoi și-ar fi continuat drumul cu autobuze locale către Reșița și, în final, către Anina.
Minora a declarat că nu a fost victima niciunei infracțiuni și că a plecat voluntar la prietenul ei, cunoscut pe rețelele de socializare. În prezent, ea a fost plasată într-un centru de primire minori din municipiul Reșița, unde urmează să fie preluată de membrii familiei.
Atenționare privind plecările voluntare ale minorilor:
Inspectoratul de Poliție Județean Galați trage un semnal de alarmă cu privire la cazurile de plecări voluntare ale minorilor. Este esențial ca autoritățile și operatorii de transport să implementeze măsuri stricte pentru a preveni situațiile în care minorii își pot achiziționa bilete de tren sau autobuz fără a fi verificați corespunzător și fără ca poliția să fie alertată.
Securitatea copiilor noștri trebuie să fie o prioritate, iar noi toți avem responsabilitatea de a veghea asupra lor", transmite IPJ Galați.


Articole înrudite