21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Efectele şi riscurile consumului de droguri explicate elevilor de la „Emil Racoviţă”
Galaţi: Efectele şi riscurile consumului de droguri explicate elevilor de la „Emil Racoviţă”

Specialiştii Centrului Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Galaţi au desfăşurat marţi, 12 septembrie 2023, o activitate interactivă, de informare cu privire la efectele şi riscurile consumului de droguri, pentru elevii claselor din ciclul gimnazial şi liceal ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Galaţi.

Tematica abordată în cadrul întâlnirii a vizat dobândirea de către aceştia a unor informaţii care să le faciliteze gestionarea emoţiilor şi a problemelor asociate consumului de droguri.

"Au fost purtate discuţii despre principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, semnele consumului de substanţe psihoactive, modalităţile de prevenire a consumului de droguri, dar şi unde să ceară sprijin de specialitate, în caz de nevoie", precizează reprezentanţii CRPECA Galaţi.

Activitatea se înscrie în seria acţiunilor preventive în mediul şcolar, în acord cu prevederile Planului de acţiune în domeniul drogurilor la nivelul judeţului Galaţi, pentru perioada 2023 - 2024, cu scopul de a contribui la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei şcolare cu privire la riscurile consumului de droguri.


Articole înrudite