22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Peste 1.100 de arbori vor fi plantaţi în campania de primăvară
Galaţi: Peste 1.100 de arbori vor fi plantaţi în campania de primăvară

În scurt timp va începe o nouă campanie de plantări de arbori, informează Primăria municipiului Galaţi. „Suntem în topul oraşelor cu cel mai bun aer din Europa şi facem totul pentru a creşte şi mai mult calitatea acestuia. De aceea, vom demara în scurt timp o nouă campanie pentru plantări de arbori, pentru un aer cât mai curat şi sănătos, de care trebuie să se bucure şi generaţiile viitoare”, declară Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Astfel, potrivit municipalităţii, în cadrul campaniei de primăvară, un număr de 1.104 de arbori vor fi plantaţi în oraş în perioada următoare. Dintre aceştia, 104 sunt magnolii, cireşi japonezi, arbore de lalea, brazi argintii şi tuia care vor fi plantaţi în parcuri şi zone de promenadă cum ar fi Spicu-Romarta, Alee P-uri, Parc Mihai Eminescu, Zona Potcoava, Grădina Publică, Parc Aventura sau Parc Carol. Alţi 1.000 de arbori sunt mesteceni, tei argintii, platani, molizi, pini, arbori de gumă, arbori de mătase, arţari, frasini şi ulmi. Aceştia vor fi plantaţi în diferite cartiere şi aliniamente stradale, precum şi pe taluzul Falezei Dunării.

"Primăria municipiului Galaţi derulează în fiecare an campanii pentru plantări de arbori, iar anul trecut 2.622 de copaci au prins rădăcini. Municipiul Galaţi este în fruntea oraşelor cu cel mai bun aer din Europa. Oraşul nostru a fost declarat pe primul loc în ţară şi pe locul 21 la nivel european în ceea ce priveşte calitatea aerului, potrivit unui studiu dat publicităţii anul trecut de către Agenţia Europeană a Mediului", transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite