03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jandarmii au ieşit „pe plus” la bilanţul lui 2012
Jandarmii au ieşit „pe plus” la bilanţul lui 2012
2012 a fost un an plin de convulsii sociale, care au ajuns mereu la mişcări de stradă, situaţii în care cei chemaţi să asigure ordinea şi liniştea publică, fără a îngrădi însă dreptul de liberă exprimare, au fost jandarmii. A fost şi un an în care în lunile de început jandarmii au avut de luptat cu zăpezile alături de alţi colegi ai structurilor Ministerului de Interne. Pe lângă aceste misiuni speciale, jandarmii gălăţeni au avut destul de furcă şi cu de acum clasicile infracţiuni de furt, tâlhărie, ameninţări etc., care sunt la ordinea zilei. Acum, la bilanţul lui 2012, jandarmii gălăţeni au ieşit pe plus ca şi intervenţii.
„Misiunile executate în perioada anului 2012, în număr de 7.382, au înregistrat o creştere cu 4,75% faţă de anul 2011, când au fost executate un număr de 7.047 de misiuni. Din totalul acestora, 2.963 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice, 1.711 de menţinere a ordinii publice din care 708 misiuni de menţinere a ordinii publice executate sub forma patrulelor mixte poliţist – jandarm, 710 acţiuni de intervenţie, 1.055 acţiuni în cooperare cu alte instituţii, precum şi 943 acţiuni pentru punerea în executare a mandatelor de aducere. Situaţiile tensionate care au existat în anul 2012 la nivelul judeţului Galaţi au fost gestionate cu toată responsabilitatea de către conducerea inspectoratului, astfel că nu au fost înregistrate tulburări grave ale ordinii publice. În anul 2012 au fost executate 2.963 de misiuni de asigurare, din care  2010 misiuni de asigurare a ordinii publice la instanţe, 406 misiuni pe timpul desfăşurării alegerilor/referendumului,  218 misiuni la manifestările de protest, 154 misiuni la manifestările cultural artistice şi religioase, 127 misiuni la manifestările sportive, 46 de misiuni pe timpul campaniilor electorale şi 3 misiuni de participare la limitarea ori înlăturarea situaţiilor de urgenţă, deszăpeziri”, a precizat cpt. Costin Barbu.
19.750 lei din amenzi
Potrivit bilanţului IJJ Galaţi comparativ cu anul 2011, numărul misiunilor de asigurare a ordinii a înregistrat o creştere cu 55,29%, anul 2012 fiind caracterizat prin executarea misiunilor de asigurare a ordinii publice la meciurile pe care echipa F.C. Oţelul Galaţi le-a susţinut pe teren propriu, meciuri în majoritatea cu grad mediu şi ridicat de risc, şi a misiunilor specifice executate cu ocazia desfăşurării alegerilor locale şi referendumului naţional. De asemenea nu trebuie să trecem cu vederea nici celelalte misiuni de asigurare a ordinii publice executate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi cu ocazia manifestărilor religioase, cultural – artistice şi promoţionale care au înregistrat un interes deosebit şi o prezenţă numeroasă din partea cetăţenilor, manifestările de protest, anul 2012 nefiind lipsit de mişcări sociale concretizate în mitinguri şi pichetări, misiuni deosebite având în vedere starea de spirit existentă în rândul diferitelor categorii sociale determinate de lipsurile materiale tot mai accentuate generate de criza economico-financiară manifestată atât la nivel naţional cât şi internaţional. Misiunile de asigurare a ordinii publice au fost executate fără a se înregistra incidente sau alte evenimente deosebite, fiind aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.750 lei şi constatate un număr de 9 infracţiuni.


Articole înrudite