Minor violent lăsat în libertate ca să ucidă din nou

Marți, 06 Septembrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Justiţia gălăţeană a comis o gafă de proporţii, lăsându-l în libertate în 2014 pe Vasile Mihai, un adolescent de 15 ani la acea vreme, originar din localitatea gălăţeană Suceveni, după ce a acesta a fost la un pas să omoare un consătean, pe care l-a acostat pe stradă şi l-a lovit în repetate rânduri cu o furcă din fier. Un minor originar din comuna gălăţeană Suceveni, Vasile Mihai, a băgat spaima în întreaga comunitate, după ce în 2014 a luat o furcă, cu care a lovit un consătean de mai multe ori, fără nicio explicaţie. Doar intervenţia promptă a medicilor a făcut ca Ion Covrig să nu ajungă în lumea celor drepţi. Judecătorii au luat la acea vreme o decizie inexplicabilă. L-au plasat pe minorul în vârstă de 15 ani sub control judiciar, pe considerentul că acesta nu prezintă pericol social. Peste doi ani avea să se dovedească că s-au înşelat. Pe 22 februarie 2016, Vasile Mihai a omorât un consătean, Gelu Fătu (32 de ani). Cei doi s-au întâlnit în faţa barului din sat şi, după ce s-au salutat, Vasile a scos un cuţit şi l-a înjunghiat  pur şi simplu pe Gelu. „Nu a fost nicio ceartă, niciun schimb de replici. Efectiv s-a apropiat şi i-a aplicat cele patru lovituri de cuţit, toate în zone vitale, fiecare fiind aptă să producă moartea”, a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.  

Nu are mustrări de conştiinţă

Vasile Mihai a plecat liniştit acasă, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „A venit acasă, a intrat în ogradă şi s-a dus dincolo. Nu am ştiut absolut nimic. Noi ne-am trezit cu Poliţia peste noi. Mai eram cu un vecin, beam un pahar de vin cu el. El a fugit de frică. A doua zi s-a predat singur“, a declarat Marcel Mihai, tatăl criminalului. Ulterior, a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru omor. În aprilie 2016, Tribunalul Galaţi l-a condamnat la o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru prima faptă comisă în 2014, pe care ar urma să o execute într-un centru de detenţie. În plus, judecătorii au decis ca Vasile Mihai să îi plătească victimei, Ion Covrig, suma de 20.000 de lei drept daune morale. Decizia a fost atacată cu apel la instanţa superioară.
Întreaga familie a ucigaşului reprezintă o problemă pentru comunitatea din Suceveni. „De când au venit ei aici, în sat, numai necazuri au făcut, furturi, bătăi, violuri. Nu doar el, toţi sunt răi. Are un frate care este în închisoare după ce a violat o bătrână acum trei ani. De-abia venise din puşcărie, tot după viol, şi iar a făcut aceeaşi faptă. Oameni bolnavi!“, a declarat Neculai Hanţă, primarul din Suceveni.
Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, Vasile Mihai riscă să stea 20 de ani după gratii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu