22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Multă emoţie şi bucurie! Revedere după două decenii la Seminarul Teologic „Sf. Andrei” din Galaţi - GALERIE FOTO
Multă emoţie şi bucurie! Revedere după două decenii la Seminarul Teologic „Sf. Andrei” din Galaţi - GALERIE FOTO

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi a avut loc luni, 03 iulie 2023, revederea după 20 de ani de la absolvirea cursurilor din această instituţie teologică a promoţiei 2003.
Absolvenţii au trăit momente emoţionate şi pline de bucurie la reîntâlnirea ierarhului lor, a colegilor şi a profesorilor, care timp de cinci ani i-au îndrumat, oferindu-le cele mai bune învăţături şi sfaturi pentru a deveni oameni bine pregătiţi şi de nădejde pentru Biserică şi pentru societate.
În capela din incinta seminarului, un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat un Parastas pentru toţi profesorii, preoţii şi absolvenţii din promoţia amintită, trecuţi la cele veşnice şi o slujbă de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra cadrelor didactice, absolvenţilor şi ostenitorii Seminarului Teologic gălăţean.
La eveniment a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe tinerii preoţi şi teologi prezenţi la Galaţi.
În cuvântul de învăţătură, Înalpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe absolvenţi să păstreze cu bucurie în sufletele lor astfel de momente şi să arate recunoştinţă pentru darurile pe care Dumnezeu le revarsă permanent în viaţa noastră prin părinţi, prin profesori şi prin toţi cei care ne sunt alături.
De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre iubirea pe care trebuie să o avem faţă de toţi oamenii şi mai ales faţă de cei care au contribuit la formarea spirituală ca oameni şi slujitori ai Sfintelor Altare.
Programul de luni a continuat în sala de clasă a şcolii, unde a avut loc cursul festiv la care au participat atât profesorii, cât şi absolvenţii acestei promoţii. În cadrul discuţiilor dedicate momentului, fiecare participant şi-a prezentat realizările obţinute în anii care au trecut de la finalizarea studiilor seminariale, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.
La final, cei prezenţi la festivitate au primit cele trei volume ale Părintelui Arhiepiscop Casian, „Plugărie din ţarina inimii”, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Întâlnirea a produs multă emoţie şi bucurie în rândul profesorilor şi al absolvenţilor, cu toţii conştientizând importanţa unor astfel de momente de referinţă şi de întărire duhovnicească pe drumul vieţii şi al slujirii lui Dumnezeu în societatea în care ne aflăm, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. *GALERIE FOTO, mai jos!


Articole înrudite