Pachete alimentare din partea UE pentru nevoiaşii Galaţiului Recomandat

Miercuri, 04 Mai 2022 09:18
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi informează că, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, va începe joi, 5 mai 2022, la ora 8.00, în spaţiul din Piaţa Ţiglina 1 - Parcarea laterală, distribuirea pachetelor cu alimente - TRANŞA 4 din partea Uniunii Europene către beneficiarii venitului minim garantat şi toţi membrii familiei acestora (V.M.G.), precum şi către familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (A.S.F.), în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2019/2021, la nivelul municipiului Galaţi.

Potrivit prevederilor  O.U.G. 84/2020 beneficiarii programului POAD 2019/2021 sunt:
a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav si accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiaza de ingrijire in servicii sociale in regim rezidential, publice sau private), definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de Serviciul Public de Asistenta Sociala Galaţi - Direcţia de Asistenţă Socială Galaţi din cadrul Consiliului Local Galaţi. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă se va realiza numai în cazul în care vor exista stocuri cu produse, după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare prevăzute la lit. a) şi b), respectiv persoanele beneficiare ale venitului minim garantat (V.M.G.) si familiile beneficiare ale alocaţiei pentru susţinerea familiei (A.S.F.).

Pachetele cu produsele alimentare se vor  ridica personal de către  beneficiarii programului POAD 2019/2021, de la centrul de distribuţie din Piaţa Ţiglina 1, parcarea laterală.

Pentru a putea ridica produsele comunitare beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente, în original: actul de identitate valabil al persoanei titulare; actul de identitate valabil al soţului/soţiei/concubinului/concubinei; certificatul de naştere al copilului,  după caz.

Programul de distribuţie este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

În cadrul POAD 2019/2021 fiecare beneficiar final va primi câte o cutie cu produse alimentare (tranşa 4). Pachetul alimentar cântăreşte 25,3 kg şi conţine făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe şi gem de fructe, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu