04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prefectul judeţului Galaţi, Cătălin Emanoil Bocăneanu, ocupă locul 15 pe ţară în topul datornicilor din fruntea prefecturilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu se poate declara, astfel, un prefect fericit dacă ţinem cont că anul trecut, în acelaşi clasament, fostul prefect al Galaţiului, Paul Florea, ocupa poziţia a cincea, după „supervizorii” judeţelor Teleorman, Bucureşti, Ilfov şi Braşov.
20.000 de euro, credit scadent în 2013
Cătălin Emanoil Bocăneanu se clasează pe poziţia a 15-a în topul datornicilor de la cârma prefecturilor, întocmit de către Econtext, în condiţiile în care, potrivit declaraţiei sale de avere, reprezentantul Guvernului în teritoriu este dator unei bănci cu nu mai puţin de 20.000 de euro. Prefectul Galaţiului a contractat împrumutul în anul 2010, iar anul viitor trebuie să restituie suma totală, întrucât, potrivit declaraţiei de pe site-ul Prefecturii Galaţi, creditul este scadent în 2013.
„Nu pot să vă spun nimic. Nu am cunoştinţă de acest clasament. Eu sunt în concediu”, ne-a declarat prefectul Cătălin Emanoil Bocăneanu.
În total, datoriile actualilor prefecţi, numiţi de către Victor Ponta, însumează aproximativ 1 milion de euro, de trei ori mai puţin decât foştii prefecţi, numiţi de către Emil Boc, ce aveau datorii totale de peste trei milioane de euro. Media datoriilor prefecţilor de astăzi se ridică la 27.244 de euro.
Prefectul Florea, dator pentru o faptă bună
Fostul prefect al Galaţiului, Paul Florea, nu a fost deloc deranjat, anul trecut, când s-a clasat pe locul cinci în topul datornicilor, cu două credite în valoare de 288.095 de euro. În luna octombrie acesta ne declara că împrumuturile au fost contractate cu scopul de a ajuta o cunoştinţă, care se afla în impas.
Datoriile prefecţilor numiţi de către portocalii s-au ridicat, în 2011, la 3.103.166 de euro, cu o medie de 73.885 de euro.

Articole înrudite

La data de 3 decembrie 2023, în jurul orei 17:05, la intersecţia dintre strada 1 Decembrie 1918 ş ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade