19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul liberal gălăţean Paul Ichim a adresat o întrebare ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, prin care solicită informaţii referitoare la strategia ministerului privind dotarea Unităţilor de Primiri Urgenţe cu aparatura radiologică.
„Sistemul de primiri urgenţe – UPU şi SMURD - trebuie să se sprijine pe o platformă de diagnostic imagistic. Din câte ştim, a fost o dotare cu ecografe la Unităţile de Primiri Urgenţe, fără însă a fi şi o dotare cu aparatură radiologică, aceasta fiind în majoritatea cazurilor pusă la dispoziţie, funcţie de posibilităţi, de către spitalul unde funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe. Concret, Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Galaţi are în dotarea UPU un aparat Roentgen pentru radiografii uzat fizic dar şi moral. Vă rugăm să ne precizaţi dacă aţi luat în calcul şi o dotare minimă cu aparatură radiologică a Unităţilor de Primiri Urgenţe”, se arată în întrebarea transmisă de senatorul Paul Ichim ministrului Sănătăţii.
În textul întrebării adresată Ministerului Sănătăţii, senatorul Paul Ichim apreciază şi că Unităţile de Primiri Urgenţe sunt finanţate de la bugetul Ministerului Sănătăţii, spitalele putând primi finanţare pentru aparatură şi de la bugetele locale.


Articole înrudite