07 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiect de instruire la Oancea
Proiect de instruire la Oancea

Comuna Oancea a găzduit joi conferinţa de lansare a proiectului "Performanţa în administraţie - instruire dedicată şi certificarea specialiştilor în domenii cheie pentru atragerea de finanţări şi implementarea de proiecte: management de proiecte şi achiziţii publice (PERFINPRO)", cofinanţat prin Fondul Social European.
Proiectul menţionat, care e desfăşurat pe o perioadă de 14 luni, va fi implementat în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, iar valoarea sa totală eligibilă de 1.118.043,00 lei, din care 950.336,55 lei -  valoare eligibila nerambursabilă din Fondul Social European şi 22.360,86 lei - cofinanţarea eligibila a Beneficiarului şi Partenerilor. „Iată că, după momentul în care am întâmpinat cu fanfara un buldoexcavator cumpărat din fonduri europene, tot la Oancea vom demara un proiect în care vor fi şcoliţi toţi primarii şi viceprimarii din comunele gălăţene în vederea atragerii proiectelor finanţate din bani europeni. De data acesta fără fanfară. Este necesar ca toate unităţile administrative de pe raza judeţului să atragă cât mai multe proiecte europene pentru dezvoltarea infrastructurii şi îmbunătăţirea vieţii sociale şi economice a comunităţilor pe care le reprezintă”, a declarat Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea.
Principalul obiectiv al proiectului este creşterea eficacităţii organizaţionale la nivelul administraţiei publice locale din judeţele incluse în proiect, prin intermediul activităţilor de formare şi certificare a personalului în posturile de manager proiect şi expert achiziţii publice. De asemenea, se oferă oportunitatea pregătirii, dezvoltării şi certificări competenţelor solicitate la elaborarea şi implementarea proiectelor, folosind o gamă variată de metode şi instrumente specifice managementului de proiect şi achiziţiilor publice orientate pe dezvoltarea şi recunoaşterea competenţelor. Formarea şi certificarea le sunt oferite beneficiarilor selectaţi în mod gratuit, toate costurile necesare fiind acoperite din bugetul proiectului.
Primăria comunei Oancea este singura instituţie publică locală din judeţul Galaţi care face parte din acest proiect european, alături de primăria comunei Coroieşti din judeţul Vaslui. La evenimentul de lansare pentru Galaţi de la Oancea au fost prezenţi mai reprezentanţi ai mai multor comune de pe raza judeţului nostru.

Articole înrudite