07 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Propunere de modificare a intersecţiei de la benzinăria din Şendreni
Propunere de modificare a intersecţiei de la benzinăria din Şendreni

Printr-o scrisoare deschisă adresată Prefecturii, CNADNR, Consiliului Judeţului, Poliţiei judeţului Galaţi şi Primăriei Şendreni, „Baza de Anunţuri şi Servicii – BAS.ro”, o asociaţie cu peste 100 meşteri şi specialişti care asigură zeci de servicii din diverse domenii, propune un parteneriat public-privat pentru modernizarea intersecţiei dintre DN25 şi DN2B din localitatea Şendreni, din imediata vecinătate a staţiei de carburanţi OMV.

„Din cauza arhitecturii intersecţiei, vehiculele care vin pe DN25 din Şendreni spre Galaţi sunt semnalizate insuficient că pierd prioritatea şi unele dintre ele pătrund în intersecţie fără să se asigure şi fără să cedeze prioritatea. În această intersecţie au loc multe accidente, unele foarte grave, cum a fost cel din luna august 2013, când au murit trei oameni. BAS.ro se oferă să proiecteze şi să realizeze modernizarea intersecţiei fără niciun cost al manoperei, urmând ca administratorii drumurilor să achite doar contravaloarea materialelor  folosite, pe care noi o apreciem a fi de cel mult 10.000 ron. În cazul unui răspuns pozitiv, vă rugăm să ne îndrumaţi la persoanele din instituţiile dumneavoastră cu care trebuie să colaborăm. Dacă trebuie să ne adresăm (şi) altor instituţii cu atribuţii în această privinţă, vă rugăm să ne îndrumaţi”, scriu iniţiatorii.

Aceştia au trmis şi câteva imagini, cu intersecţia aşa cum este ea acum şi aşa cum se doreşte a fi, conform propunerii de modernizare.

„Avem în rezervă încă alte 4 alternative de modernizare (fără a ne limita la acestea), şi anume realizarea unor indicatoare suplimentare atât pe asfalt cât şi pe partea dreaptă a drumului, montarea pe asfalt a unor limitatoare de viteză, montarea în intersecţie a unui semafor şi realizarea unui sens giratoriu. Credem însă că devierea ultimilor metri din DN25 înlătură impresia falsă că te afli pe drumul cu prioritate şi în acelaşi timp oferă şoferilor care vin de pe DN25 o mai bună poziţie pentru asigurare. Raportul mare între beneficiile creşterii siguranţă circulaţiei şi costurile mici recomanda realizarea acestei modernizări a intersecţiei cât mai repede”, spune ec.ing. Mihai Popa de la BAS.ro. (

Articole înrudite