09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şedinţă de CJ cu grevă japoneză
Şedinţă de CJ cu grevă japoneză

În urma înscrierii fostului consilierul PDL Iulian Aramă în echipa Partidului Mişcarea Populară, în şedinţa Consiliului Judeţului de luni a fost votată invalidarea mandatului acestuia. Aramă a menţionat, înainte să fie votată hotărârea şi să părăsească sala, că e onorat că a făcut parte din grupul consilierilor judeţeni, urându-le succes şi să se revadă în 2016. "Întrucât, de câteva zile, sunt angrenat într-un alt proiect politic, nemaifiind membru PDL, pe listele căruia am fost ales, este corect ceea ce întreprindeţi dumneavoastră privind încetarea mandatului de consilier", a spus Aramă.
De asemenea, consilierii PDL au fost nemulţumiţi de faptul că nu li s-a acordat dreptul de a îl înlocui în aceeaşi zi pe Aramă cu Ion Dumitru, aspect care a reprezentat motivul tensiunilor şi a neînţelegerilor din şedinţă.
"Consider că e dreptul nostru să avem echipă completă în Consiliul Judeţului. Este o normalitate, pentru că, de fiecare dată când s-a făcut invalidarea unui consilier, s-a venit şi cu ceva în schimb. Dacă nu veţi face acest lucru, consider că aţi măsurat cu două măsuri diferite şi cred că nu e normal", a spus consilierul PDL Ion Ştefan, subliniind că introducerea pe ordinea de zi se poate face imediat, dat fiind faptul că erau prezenţi directorii direcţiei de specialitate şi Comisia de validare. Secretarul Paul Puşcaş a intervenit şi a explicat faptul că proiectul nu poate fi supus votului, întrucât este lipsit de trei aspecte importante: raportul de specialitate, avizul comisiilor de specializate şi iniţierea acestuia de la Comisia de validare. Revoltaţi că nu au găsit înţelegere, democrat-liberalii au decis să facă grevă japoneză, refuzând să voteze hotărârile din ordinea de zi.

Articole înrudite