13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Siderurgiştii gălăţeni au fost binecuvântaţi de IPS Arhiepiscop Casian
Siderurgiştii gălăţeni au fost binecuvântaţi de IPS Arhiepiscop Casian

Între bisericile din municipiul Galaţi care îl au ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Apostol Andrei se numără şi biserica de pe Platforma siderurgică Liberty. Pentru această comunitate de muncitori din urbea gălăţeană, bucuria este mult mai mare anul acesta întrucât, chiar în ziua de 29 noiembrie, se împlinesc 20 de ani decând acest locaş de cult închinat celui dintâi chemat dintre Apostoli a fost sfinţit.

Pentru a marca aşa cum se cuvine această mare împlinire, marţi, 29 noiembrie 2022, de la orele dimineţii, în biserica de pe platforma siderurgică, un sobor de preoţi şi diaconi din municipiul Galaţi au săvârşită Sfânta Liturghie, în prezenţa directorilor şi muncitorilor din această mare fabrică de oţel, precum şi a numeroşi credincioşi gălăţeni, unii dintre ei rude ale celor decedaţi în oţelăria de la Galaţi.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sosit în mijlocul acestor credincioşi împreună cu delegaţia de la Mănăstirea Neamţ, pentru a-i binecuvânta la zi de aleasă sărbătoare.

În cuvântul adresat celor prezenţi în biserică, ierarhul Dunării de Jos a apreciat munca şi efortul pe care îl depun angajaţii acestei platforme siderurgice.

De asemenea, chiriarhul locului a încurajat conducerea acestei instituţii muncitoreşti să desfăşoare în continuare programe în care sunt valorificate resursele umane, dar şi să continue implementarea de programe social-filantropice pentru tineri şi nu numai.

În continuare, 21 de  elevi ai clasei de învăţământ dual au primit daruri din partea bisericii pentru activitatea depusă în procesul de instruire profesională cu sprijinul Fundaţiei GFG. Învăţământul dual îmbină cunoştinţele teoretice predate de profesori cu activităţile practice realizate cu ajutorul mentorilor Liberty Galaţi. Elevii au oportunitatea de a-şi dezvolta atât abilităţile tehnice, cât şi abilităţile interpersonale de comunicare, de colaborare în cadrul unei echipe şi de dezvoltare a încrederii în forţele proprii.

Diplome şi daruri din partea companiei şi a bisericii au primit şi 20 de voluntari din cadrul combinatului pentru cei zece ani de activitate de voluntariat desfăşurată cu multă implicare, consecvenţă şi disponibilitate.

La final, a fost oficiat parastasul pentru ctitorii acestui sfânt locaş trecuţi la Domnul şi pentru cei decedaţi în accidentele de muncă pe această platformă siderurgică.

La plecare, credincioşii prezenţi au primit iconiţe cu chipul Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ, prezent în aceste zile la Galaţi prin sfintele sale moaşte. 

***

Situat în sud-estul României, Liberty Galaţi este cel mai mare combinat integrat din ţară şi lider în fabricarea produselor siderurgice, cu o capacitate actuală de producţie de 2 milioane de tone de oţel, având posibilitatea de creştere a acesteia.

Combinatul Siderurgic de la Galaţi produce o gamă largă de produse plate (tablă groasă, rulouri, tablă zincată şi tablă acoperită organic), precum şi produse tubulare sudate longitudinal. Aceste produse sunt furnizate către clienţii din zona Balcanilor, din Europa, dar şi din ţară. Produsele furnizate de Liberty Galaţi sunt utilizate în industria navală, în construcţii, în industria auto şi pe piaţa echipamentelor sub presiune.

Produsele tubulare livrate de Combinatul Siderurgic din Galaţi sunt utilizate în industria de petrol şi gaze, precum şi în transportarea altor fluide.

La Liberty Galaţi sunt aproximativ 5.100 de angajaţi şi 1.700 de contractori, fiind considerat unul dintre cei mai mari angajatori din România de Est.

 

Reporter: pr. Rareş Bucur

Imagine: Costiuc Petrică


Articole înrudite