"Trenurile Soarelui" pleacă şi din Galaţi Recomandat

Vineri, 14 Iunie 2019 13:17
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CFR Călători a anunţat că începând cu data de 14/15 iunie 2019 va lansa programul estival de transport "Trenurile Soarelui". Astfel, timp de aproape trei luni, până la data de 8/9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii, 22 trenuri directe (11 tur/11 retur) şi ramurile aferente care pornesc din principalele oraşe vor avea ca destinaţie Constanţa/ Mangalia şi retur. Numai 6 dintre acestea (3 tur/3 reutr) nu vor tranzita Bucureştiul, 32 de trenuri (16 tur/16 retur) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul şi retur, 14 din ele (7 tur/7 retur) ajungând până la Mangalia şi retur, restul oprindu-se la Constanţa. Durata de parcurs între Bucureşti şi Constanţa, pentru trenurile IR fără oprire, este de 1 oră şi 58 de minute şi 2 trenuri directe (1 tur/1 retur) vor asigura zilnic legătura Bucureşti Nord - Tulcea Oraş şi retur, pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea. Între Constanţa şi Mangalia vor exista legături frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate staţiunile de pe litoral.

Din Galaţi, legătura directă cu litoralul se va face cu două trenuri InterRegio, care vor cicula în perioada 29 iunie - 08 septembrie 2019. Astfel, IR 1970 va pleca din Galaţi la ora 05:30 şi va ajunge la Constanţa la ora 09:08, iar la retur, IR 1971 va pleca din Constanţa la ora 18:30 şi va ajunge la Galaţi la ora 22:18.

Cât costă biletele

Tariful pentru o călătorie Bucureşti - Constanţa, fără nicio ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziţionează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziţionat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puţin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziţionarea se face online. Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul CFR, de la automatele de bilete din gări, direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR sau de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

Facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi

Persoanele cu dizabilităţi motorii au posibilitatea de a se deplasa mai uşor cu trenul spre şi dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistenţă (rezervarea locurilor speciale, însoţire în incinta staţiei, asistenţă la urcare/coborâre în/din tren şi asistenţă la bordul trenului). Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online şi la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu