25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Răspunsul la această întrebare care îi priveşte pe toţi gălăţenii ar putea fi dat la începutul săptămânii viitoare, când este posibil ca Electrocentrale să încheie un contract de furnizare a gazelor naturale cu Romgaz. Acest lucru ar deveni realizabil dacă va fi îndeplinită o condiţie de bază impusă de cei de la Romgaz, şi anume plata în avans a unei sume. Potrivit directorului Electrocentrale, Ovidiu Graure, au fost purtate în cursul zilei de marţi discuţii cu reprezentanţii conducerii Apaterm, dar şi ai Primăriei Galaţi, din partea municipalităţii fiind prezenţi city-managerul Aurel Vlaicu şi un jurist.
„Am explicat încă o dată condiţiile impuse de Romgaz pentru semnarea unui contract care să asigure furnizarea gazelor naturale pe parcursul iernii. Domnul city-manager a înţeles situaţia şi informaţiile pe care i le-am prezentat, iar reprezentanţii Apaterm au fost de acord ca până pe data de 25 ale fiecărei luni să achite în avans o sumă care să poată fi virată la Romgaz. Am cerut ca toate încasările Apaterm să fie virate direct la Romgaz şi de asemenea am sugerat ca pentru creşterea nivelului de încasări de la populaţie o parte din angajaţii Apaterm să facă teren şi să convingă astfel populaţia că trebuie să îşi achite facturile”, ne-a declarat directorul Electrocentrale.
Rămâne de văzut dacă declaraţiile optimiste ale directorului Electrocentrale vor deveni realitate şi mai ales cine va furniza căldură şi apă caldă în această iarnă, adică Apaterm sau Calorgal, în cazul în care instanţa va decide falimentul societăţii locale de furnizare a apei calde şi agentului termic primar. Problema legată de asigurarea căldurii în municipiul Galaţi va face subiectul şedinţei Comisiei de dialog social de la Prefectură.


Articole înrudite