13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, susţine prelungirea liniei de cale ferată largă din Portul Galaţi
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, susţine prelungirea liniei de cale ferată largă din Portul Galaţi

Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi a fost redeschisă săptămâna trecută după o serie de lucrări de reparaţii executate în regim de urgenţă de către CFR Infrastructură, aşa cum a relatat Monitorul de Galaţi în articolul "A fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi (FOTO)".
Duminică, 11 iulie 2022, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat că va insista pe lângă ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să urgenteze implementarea unui investiţii prin care această linie de cale ferată să fie prelungită cu 600 ml.
”Galaţiul va fi un pol în asigurarea legăturii feroviare şi rutiere în zona portuară între Republica Moldova şi Ucraina şi restul Europei. Un nou proiect de infrastructură feroviară ar putea eficientiza şi mai mult transportul de marfă dinspre Ucraina, spre Galaţi, implicit spre Europa: Prelungirea liniei de cale ferată largă din Portul Bazin Nou din Galaţi cu aproximativ 600 ml, o investiţie care se adaugă la modernizarea liniei de cale ferată cu ecartament larg, ce a fost dată în folosinţă acum trei zile. Voi discuta, săptămâna viitoare, cu ministrul transporturilor Sorin Grindeanu despre implementarea urgentă a acestui proiect întrucât este nevoie de preluarea fluxului de marfă suplimentar, provenit din zona de conflict. În plus, această investiţie ar putea contribui atât la dezvoltarea transportului multimodal, cât şi la asigurarea fluxurilor de mărfuri către Portul Constanţa. Astfel, se va realiza posibilitatea operării unui tren complet de vagoane, crescând capacitatea frontului de descărcare de la 10 vagoane/zi, la 30 de vagoane, aproximativ 42.000 tone/lunar. Galaţiul trebuie să-şi valorifice cea mai importantă resursă economică, Dunărea”, a scris ministrul Economiei pe pagina sa de Facebook.


Articole înrudite