SIF Transilvania SA s-a retras din Galgros SA în urma unei tranzacţii de peste 2.000.000 lei Recomandat

Joi, 13 Septembrie 2018 15:28
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce la începutul acestu an SIF 2 Moldova s-a retras din societatea Galgros SA Galaţi ( Citeşte AICI ), iată şi SIF Transilvania şi-a exercitart dreptul de retragere din această societate în conformitate cu dispozitiile Legii nr. 151/2014. În acest context, S.I.F. Transilvania informează că a încasat suma de 2.001.234,40 lei, corespunzătoare pachetului de 568.000 acţiuni cu valoare nominală de 2,5 lei/acţiune, reprezentând 13,70 % din capitalul social al societăţii Galgros S.A. Galaţi.
În octombrie 2015, ca urmare a desfiinţării pieţei Rasdaq, Galgros SA Galaţi a fost retrasă de la tranzacţionare. Societatea Galgros S.A. s-a înfiinţat prin reorganizarea Întreprinderii Comerţului cu Ridicata ICRA Galaţi, şi la care omul de afaceri Cătălin Chelu (decedat în decembrie 2014) deţinea un pachet de 43,9% din acţiuni, ceilalţi acţionari fiind SIF Muntenia cu un pachet de 15,63%, SIF Moldova, de 13,99% şi SIF Transilvania, de 13,70%.
Ultima parteneră de viaţă a omului de afaceri, Ala Procopenco şi Doina Rîmar, mama acestuia, dar şi alte 4 amante ale lui Cătălin Chelu se luptă în instanţă pentru averea acestuia care era constituită în mare parte din acţiuni la diverse firme cotate sau nu prin bursă, Chelu fiind cunoscut ca un mare jucător pe bursă. Acesta a lăsat în urmă o avere cifrată la câteva sute de milioane de euro, pe care se bat cele 5 femei care au trecut prin viaţa lui şi care i-au făcut 10 copii, la care se adaugă şi mama acestuia.
Reamintim că, omul de afaceri a fost declarat mort la sfârşitul lui 2014, în timp ce se afla în Iordania, unde era fugit pentru că era căutat de autorităţile române după ce fusese condamnat, în 2012, la şase ani de zile de închisoare în dosarul în care a vrut să-l mituiască pe chestorul Dan Fătuloiu chiar în sediul Ministerului Afacerilor de Interne.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu