06 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Vrem replasarea României pe harta investitorilor străini”
„Vrem replasarea României pe harta investitorilor străini”

România trebuie să-şi recâştige locul pe harta investitorilor străini, iar situaţia economică actuală ar trebui luată în considerare când vorbim despre investiţii, a declarat, luni, în cadrul Forumului Investitorilor Străini, Alexandru Năstase, secretar de stat în Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat (DISPPP).

„Vrem replasarea României pe harta investitorilor străini. Interesele României, în timpul vizitelor mele în străinătate, şi situaţia României ar trebui luate în considerare când vorbim despre investiţii. România şi-a menţinut poziţia, prin scăderea taxelor şi am alocat bani pentru sprijinirea investiţiilor, reinvestirea taxelor în profit şi scăderea TVA la 9% la alimente. Noul Cod fiscal va veni cu o relaxare tocmai pentru creşterea competitivităţii în România”, a precizat Năstase.

Oficialul a adăugat că valoarea investiţiilor străine directe în România a ajuns, în primele opt luni din acest an, la 2,3 miliarde de euro, în creştere cu 61% faţă de anul precedent.

„Investiţiile străine directe au crescut, în primele opt luni din acest an, la aproape 2,3 miliarde de euro, cu 61% mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2014. Conform predicţiilor noastre am avut trei trimestre de creştere consecutive şi, astfel, am înregistrat cea mai bună performanţă din Uniunea Europeană. Fondul Monetar Internaţional prevede pentru economia României o creştere de 3,4% pentru 2015 şi de 3,9% pentru anul 2016”, a afirmat Alexandru Năstase. 

Articole înrudite