19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
622 de profesori din Galaţi susţin miercuri examenul de titularizare
622 de profesori din Galaţi susţin miercuri examenul de titularizare

Miercuri, 12 iulie 2023, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2023.
Proba va începe la ora 9:00, în Centrul de concurs nr. 1, organizat la Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi şi în Centrul de concurs nr. 2, organizat la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Galaţi. Pentru susţinerea acestei probe au fost validate 622 de dosare.
Accesul candidaţilor în sală se face în intervalul orar 07:00-08:00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.
Subiectele şi baremele de evaluare pentru disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate după susţinerea probei scrise, pe site-ul http://subiecte.edu.ro  (ora 16:00).
Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 18 iulie 2023, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.
Contestaţiile la proba scrisă se pot depune/transmite la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, astfel:
- în data de 18 iulie 2023, până la ora 21:00;
- în data de 19 iulie 2023, până la ora 12:00.
În situaţii excepţionale, transmiterea contestaţiilor se poate realiza şi prin poşta electronică, în data de 18 iulie 2023 şi în data de 19 iulie 2023, până la ora 12:00, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Rezultatele finale se afişează la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi şi pe site în data de 26 iulie 2023.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, în zilele de 27 iulie şi 28 iulie 2023.
La nivelul judeţului Galaţi sunt disponibile 133 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (101 în mediul urban şi 32 în mediul rural).
Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2023, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.


Articole înrudite