19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
7 localităţi din Galaţi vor avea centre pentru aruncat molozul, mobila veche şi electrocasnicele defecte
7 localităţi din Galaţi vor avea centre pentru aruncat molozul, mobila veche şi electrocasnicele defecte

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractele de finanţare pentru amenajarea în judeţul Galaţi a şapte centre integrate de colectare selectivă a deşeurilor inerte. Valoarea investiţiilor este de aproximativ 32 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Sunt ample investiţii de mediu, pe care le vom realiza la Slobozia Conachi, Târgu Bujor, Valea Mărului, Umbrăreşti, Bereşti-Meria, Brăhăşeşti şi Drăguşeni. În aceste centre, extrem de importante dacă vrem să avem un mediu mai curat şi ape mai puţin poluate, vor putea fi aduse, în mod voluntar, acele deşeuri care nu pot fi colectate în pubele. Şi aici vorbim de molozul rezultat în urma demolărilor, de mobila uzată, electrocasnicele şi electronicele vechi sau diverse materiale textile. Au fost alese aceste localităţi pentru a acoperi cât mai bine judeţul, având în vedere că aceste centre pot fi folosite şi de către localităţile învecinate. Mai mult, s-a ţinut cont şi de faptul că la Valea Mărului a fost construit de la zero un depozit de deşeuri menajere, precum şi o staţie modernă de sortare, că la Târgu Bujor am amenajat o staţie de transfer sau că la Tecuci, la doar câţiva kilometri de Umbrăreşti, construim în acest moment staţii moderne pentru transferul şi compostarea deşeurilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
De asemenea, Consiliul Judeţean Galaţi a obţinut fonduri europene, urmând ca în scurt timp să fie semnat contractul de finanţare, şi pentru amenajarea unui astfel de centru în municipiul Galaţi.


Articole înrudite