18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Înşelăciunile prin telefon, cele prin care eşti anunţat că ai câştigat un mare premiu chiar dacă nu ai participat la niciun concurs, sunt în continuare la modă în lumea escrocilor. Numai că între timp se pare că şi victimele, avertizate de numeroase ori de poliţişti prin mass-media, nu mai pică aşa uşor în plasa înşelătorilor. Mărturie stă un caz petrecut miercuri la Galaţi.

„În jurul orei 12.00, o femeie din Galaţi a sesizat Secţia 1 despre faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat care i-a adus la cunoştinţă că este câştigătoarea unui premiu oferit de o companie de telefonie. Pentru a intra în posesia premiului i s-a comunicat că trebuie să plătească un comision unui reprezentant, care se va prezenta în scurt timp la locuinţa sa. În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat cu operativitate o patrulă de siguranţă publică care a depistat în scara blocului un bărbat de 39 ani, din Galaţi. Cu ocazia efectuării controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra suspectului un ecuson cu fotografia sa, dar cu date de identificare falsă, un chitanţier cu însemnele companiei de telefonie şi un telefon mobil”, a precizat cms. Cristina Tatulici, din cadrul IPJ Galaţi.

Bărbatul a fost reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, dar şi  în calitate de complice pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.


Articole înrudite