19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Clădire a CJ Galaţi de pe Eroilor, veche de 120 de ani, a intrat în modernizare
FOTO: Clădire a CJ Galaţi de pe Eroilor, veche de 120 de ani, a intrat în modernizare

Au început lucrările la clădirea de pe strada Eroilor, nr. 13 A. Este vorba despre consolidarea şi reabilitarea unei clădiri administrative, care aparţine Consiliului Judeţean Galaţi. Investiţia este realizată cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Este o clădire construită în urmă cu 120 de ani şi care face parte din ansamblul urban de pe strada Eroilor. Este o clădire care aminteşte de Galaţiul de altădată şi pe care o vom consolida, reabilita şi eficientiza energetic, cu ajutorul fondurilor atrase din PNRR. Se va interveni inclusiv la partea de climatizare şi iluminat, urmând să fie montate sisteme de management energetic, automatizare şi control, precum şi dispozitive inteligente de umbrire pentru sezonul cald, astfel încât să reducem cât mai mult consumul de energie şi implicit costurile de funcţionare. Mai mult, vor fi montate şi sisteme de producere a energiei din surse regenerabile”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În perioada următoare, vor începe lucrările de reabilitare şi modernizare şi la clădirea de pe strada Eroilor, nr. 16, anunţă Consiliul Judeţean Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite