15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeni opriţi de poliţie în trafic, au aruncat drogurile geam (FOTO/VIDEO)
Gălăţeni opriţi de poliţie în trafic, au aruncat drogurile geam (FOTO/VIDEO)

La data de 8 octombrie 2023, în jurul orei 20:35, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Galaţi, cu ocazia efectuării de activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care rula pe bulevardul George Coşbuc, din municipiul Galaţi, în care se aflau doi bărbaţi.
Imediat după oprirea autovehiculului, poliţiştii au observat că bărbatul care se afla la volan manifesta un comportament suspect, iar pasagerul aflat pe bancheta din faţă dreapta ar fi aruncat un obiect pe geam, în afara maşinii.
În urma legitimării, s-a stabilit că domiciliază în municipiul Galaţi şi au vârstele de 30, respectiv 47 de ani.
De asemenea, a fost identificat şi ceea ce fusese aruncat pe geam, fiind vorba de un sac din material textil, neagru, de mici dimensiuni, în interiorul căruia au fost găsite o cutie din material plastic ce conţinea un mugure de substanţă vegetală cu miros înţepător, o bucată de substanţă solidă tip cristal şi o capsulă de culoare portocalie.
Totodată, la controlul autoturismului, a fost găsită o borsetă neagră, în interiorul căreia se aflau următoarele sume de bani: 8.200 de lei, 600 de dolari şi 1.450 de euro (foto jos ).
Bărbatul, cu vârsta de 30 de ani, care se afla la volan a declarat că banii îi aparţin.
Conducătorul auto a fost testat pentru consumul de alcool şi pentru consumul de substanţe interzise cu sprijinul unui echipaj din cadrul Biroului Rutier Galaţi.
În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive şi, întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi s-a procedat la ridicarea, în vederea continuării verificărilor şi a sumelor de bani mai sus menţionate.
Cu privire la substanţele găsite, cercetările sunt continuate de către poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi pentru luarea măsurilor legale care se impun. VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite