29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Şoferi ucraineni găsiţi cu atestate de competenţă profesională false
Galaţi: Şoferi ucraineni găsiţi cu atestate de competenţă profesională false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier efectuează cercetări privind pe conducătorii a două automarfare, care au prezentat la control câte un atestat de competenţă profesională fals total!

"În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din România, doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 23, respectiv 38 de ani, care conduceau fiecare câte un ansamblu rutier format din autocamion şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Ucraina. La solicitarea colegilor noştri, bărbaţii au prezentat la control, pe lângă documentele personale şi documentele de înmatriculare ale automarfarelor, câte un certificat de competenţă profesională având datele şi fotografia acestora, care au ridicat suspiciuni cu privire la autenticitate. În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false", potrivit I.T.P.F. Iaşi.

! În cele două cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Articole înrudite