25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Urmărire ca-n filme în judeţ! Un şofer teribilist a pus pe jar poliţia (VIDEO)
Galaţi: Urmărire ca-n filme în judeţ! Un şofer teribilist a pus pe jar poliţia (VIDEO)

La data de 20 septembrie 2023, în jurul orei 11.30, conducătorul unui autoturism care se deplasa pe DN 25, în interiorul localităţii Tudor Vladimirescu, având direcţia de deplasare dinspre municipiul Tecuci către municipiul Galaţi, ar fi refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier Galaţi şi ar fi mărit gradual viteza de rulare.
Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestui autoturism cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi au solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Şendreni, precum şi al celor din cadrul Biroului Rutier Galaţi, întrucât bărbatul care se afla la volan ar fi refuzat în continuare să oprească şi ar fi accelerat autovehiculul până la viteza 180 de km/h.
Totodată, acesta a pus în primejdie siguranţa participanţilor la traficul rutier prin efectuarea a numeroase depăşiri neregulamentare peste marcajul longitudinal continuu atât în interiorul localităţilor, cât şi în afara acestora şi ar fi circulat pe sensul opus de mers în efectuarea virajelor în curbe, determinându-i pe conducătorii auto din vehiculele care circulau din contra sens să frâneze pentru a evita impactul frontal.
Bărbatul aflat la volan a evitat blocajul auto din localitatea Şendreni, rulând prin afara părţii carosabile prin şanţ, însă, la intrarea în municipiul Galaţi, în zona Tirighina, a fost oprit de blocajul rutier instituit de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi. 
În autoturism se afla doar conducătorul auto, care, după ce a oprit a coborât şi a manifestat în continuare o atitudine recalcitrantă, refuzând să se conformeze somaţiilor poliţiştilor. A fost imobilizat şi încătuşat.
Din cercetări a reieşit că este vorba de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Barcea, judeţul Galaţi, cu permis de conducere valabil.
A fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât şi pentru cel de substanţe psihoactive. În primul caz, aparatul etilotest a indicat 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cel de-al doilea caz rezultatul a fost negativ.
Bărbatul a fost condus la sediul de poliţie al Serviciului Rutier Galaţi, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale care se impun, transmite IPJ Galaţi.

! Bărbatul de 50 de ani a fost sancționat contravențional pentru abaterile săvârșite în trafic cu amendă de 5.075 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 330 zile, în baza prevederilor O.U.G. 195/2002.

VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
    • Video File:
    • Video File:

Articole înrudite