15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un băieţel de 7 ani, nevăzător, cel mai tânăr pescar! Competiţie unică în România la Balta Zătun (FOTO)
Un băieţel de 7 ani, nevăzător, cel mai tânăr pescar! Competiţie unică în România la Balta Zătun (FOTO)

Astăzi, la Balta Zătun, a avut loc cea de-a cincea ediţie a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere. 110 participanţi din toată ţara, nevăzători şi însoţitorii lor, au răspuns prezent invitaţiei Consiliului Judeţean Galaţi şi a Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Galaţi.

Astfel, la Balta Zătun au participat concurenţi din: Argeş, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui şi Vrancea.

Am organizat şi anul acesta un eveniment de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie şi care înseamnă foarte mult pentru persoanele cu deficienţe de vedere. A devenit deja o tradiţie, una extrem de frumoasă, ca Galaţiul să organizeze vara această competiţie pescărească, unică de altfel în România. Am întâlnit oameni minunaţi, de la care cu toţii avem ceva de învăţat. Dincolo de pescuit, participanţii s-au bucurat de o zi de relaxare în aer liber, mai ales că briza de la Balta Zătun a mai îmblânzit canicula de afară. Pe lângă cazare şi masă, au fost premiaţi şi cei mai iscusiţi pescari. Mai mult, la finalul competiţiei, toţi participanţii au avut parte şi de un prânz cu specific pescăresc”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

S-au acordat cinci premii, dintre care două premii speciale - pentru cea mai mare captură şi pentru cel mai tânăr participant (un pasionat de pescuit de doar 7 ani - foto deschidere ). Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit, informează Consiliul Judeţean Galaţi. GALERIE DE IMAGINI, MAI JOS!


Articole înrudite