17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE: Arestări după percheziţiile de amploare din Galaţi şi Focşani
UPDATE: Arestări după percheziţiile de amploare din Galaţi şi Focşani

În urma celor 49 de percheziţii domiciliare, efectuate la data de 19 septembrie a.c., în două cauze penale, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi şi Biroul Teritorial Vrancea, au fost descoperite şi indisponibilizate mai multe mijloace de probă, fiind reţinute 13 persoane.
Astfel, în prima cauză, în urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au fost descoperite şi indisponibilizate peste 70 de grame de drog de mare risc (3-CMC), 5 cântare electronice de mare precizie, un grinder şi alte mijloace de probă.
La data de 19 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea a două persoane bănuite, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.
Ulterior, în cursul zilei de miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi a dispus arestarea preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.
În urma percheziţiilor desfăşurate în cea de-a doua cauză, au fost descoperite şi indisponibilizate 27 de plicuri conţinând droguri de mare risc (3-CMC) şi 16 conţinând canabis, 5 cântare de mare precizie, 5 grindere şi alte mijloace de probă.
Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bancnote rulate şi dispozitive de prizat droguri, recipiente şi ambalaje ce prezintă urme de substanţe susceptibile a fi droguri, un pistol cu aer comprimat, 1.000 de lei şi 30 de telefoane mobile.
La data de 19 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea a 11 persoane, bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.
În cursul zilei de miercuri, 20 septembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.
Reamintim că, în prima cauză, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, iar, din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) către diverşi consumatori, cu preţuri cuprinse între 100 şi 400 de lei.
De asemenea, în cea de a doua cauză, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 34 de percheziţii domiciliare, iar, din cercetări a reieşit că, în luna iunie 2023, în municipiul Focşani, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvărşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.
Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat că membrii grupului ar fi achiziţionat, în mod repetat, droguri de mare risc, de la persoane din judeţul Galaţi, în vederea comercializării ulterioare.
Membrii grupului ar fi efectuat schimburi de droguri cu dealeri din judeţul Galaţi, furnizând tablete de ecstasy şi cantităţi de MDMA, pentru doze de 3-CMC.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Activităţile au fost desfăşurate cu spijinul poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Brăila, inspectoratelor de poliţie judeţene Galaţi şi Vrancea, al luptătorilor Seriviciului pentru Acţiuni Speciale Vrancea.
De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţeane Galaţi şi Vrancea şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Articole similare: Schimb de droguri între Galaţi şi Focşani! Percheziţii uriaşe după traficanţi (FOTO/VIDEO)


Articole înrudite