25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tarifele UE asupra Chinei nu sunt o pedeapsă, spune ministrul economiei din Germania
Tarifele UE asupra Chinei nu sunt o pedeapsă, spune ministrul economiei din Germania

Propunerile de tarife ale Uniunii Europene asupra produselor chinezeşti nu sunt o „pedeapsă”, a declarat ministrul economiei din Germania, Robert Habeck, oficialilor chinezi la Beijing.
Vizita lui Habeck în China este prima vizită a unui oficial european de rang înalt de când Bruxelles-ul a propus taxe mari pe importurile de vehicule electrice fabricate în China, pentru a combate ceea ce UE consideră a fi subvenţii excesive.
China a avertizat vineri, înainte de sosirea sa, că tensiunile cu UE privind vehiculele electrice ar putea declanşa un război comercial.
"Este important de înţeles că acestea nu sunt tarife punitive," a spus Habeck în prima sesiune plenară, în cadrul unui dialog privind clima şi transformarea.
"Ţări precum SUA, Brazilia şi Turcia au folosit tarife punitive, dar nu şi UE", a declarat ministrul. "Europa procedează diferit."
Întâlnindu-l pe Zheng Shanjie, preşedintele Comisiei Naţionale de Dezvoltare şi Reformă din China, Habeck a declarat că tarifele propuse de UE au fost menite să echilibreze piaţa în raport cu China, relatează Reuters.


Articole înrudite