Astăzi este Ziua răţuştei de cauciuc Recomandat

Joi, 13 Ianuarie 2022 11:02
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' (''- Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').
Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

13 ianuarie - Ziua răţuştei de cauciuc

Ziua răţuştei de cauciuc (#RubberDuckyDay) a fost creată pentru a aduce un omagiu acestei jucării, ce stârneşte multora amintiri plăcute din copilărie.
Istoria acestei jucării plutitoare, al cărei scop principal a fost acela de a-i ajuta pe copiii mici să se simtă în siguranţă în apă, nu este foarte clară, originile sale nefiind bine cunoscute. Se ştie, însă, că răţuşca era cel mai căutat model de jucărie din cauciuc în timpul Primului Război Mondial.
De altfel, răţuşca din cauciuc se numără printre cele câteva zeci de jucării importante incluse în muzeul american National Toy Hall of Fame, alături de obiecte precum păpuşa Barbie, jocul de şah, domino, zmeul, scrabble sau de coarda de sărit.
În prezent, există sute de variante de răţuşte de cauciuc, dar şi cluburi şi grupuri de împătimiţi de toate vârstele ai acestei jucării care a scris istorie.
De asemenea, în fiecare an, în diverse oraşe ale lumii, se organizează concursuri de răţuşte de cauciuc pe ape curgătoare, majoritatea competiţiilor de acest tip având scop caritabil. Printre acestea se numără "Freestore Foodbank Rubber Duck Regatta", "Aspen Ducky Derby", "Great Knoxville Rubber Duck Race" sau "Halifax Duck Derby" din SUA, "The Great Brisbane Duck Race", în Australia, sau "Hebden Bridge Duck Race", în Marea Britanie, ori "Entencup", în Germania. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu