18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bloggerită din Ucraina însărcinată acuzată de Rusia că a jucat un rol de figurantă după bombardamentul de la maternitatea din Mariupol
Bloggerită din Ucraina însărcinată acuzată de Rusia că a jucat un rol de figurantă după bombardamentul de la maternitatea din Mariupol

O bloggeriţă ucraineană însărcinată, care între timp ar fi născut, a primit ameninţări online după ce guvernul rus a acuzat-o în mod fals că a jucat un rol de figurantă după bombardamentul armatei ruse de miercuri, de la maternitatea din Mariupol, notează digi24.ro.
Marianna Podgurskaia a fost menţionată într-o serie de tweet-uri ale Ambasadei Rusiei din Marea Britanie, joi, după ce o fotografie cu ea fugind, având faţa acoperită cu sânge, a apărut în presa din întreaga lume.
Ambasada a susţinut că bloggeriţa avea „un machiaj foarte realist” şi că nu era în spital la momentul atacului. De asemenea, a mai afirmat că în momentul bombardamentului spitalul nu mai era „de mult timp operaţional” şi că era folosit de o forţă militară ucraineană „neo-nazistă”.
Twitter a şters ulterior postările ambasadei pentru încălcarea politicii de comportament abuziv pe care o are platforma.
În timp ce afirmaţiile ambasadei au fost dezminţite de mai mulţi jurnalişti, inclusiv de corespondentul special BBC Shayan Sardarizadeh, contul de Instagram al bloggeriţei a fost inundat cu mesaje de ură, cele mai multe scrise în limba rusă.
Astfel, la ultima ei postare, au fost adăugate peste 25.000 de comentarii, în care utilizatorii o acuzau că a participat la „o şedinţă foto falsă”, că este o „neruşinată” şi chiar că identitatea ei este una falsă.
Au fost postate, însă, şi comentarii prin care tânăra era încurajată şi susţinută şi prin care i s-a urat „naştere uşoară”. Activista ucraineană Oleksandra Matviichuk este una dintre susţinătoarele ei. Printr-un mesaj postat pe Twitter, aceasta îi îndeamnă pe oameni să-i transmită cuvinte de sprijin Mariannei.


Articole înrudite