Cum poate un cablu de iPhone care arată complet legitim să îţi compromită dispozitivul Recomandat

Miercuri, 21 August 2019 12:36
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pare un cablu normal, utilizat pentru încărcarea sau transferul de date în cazul anumitor dispozitive Apple. Funcţionează ca un cablu normal, dar totodată îţi poate compromite PC-ul în care îl introduci, iar astfel un atacator ar putea avea acces de la distanţă la resursele computer-ului. Acest lucru se datorează faptului că nu era un cablu obişnuit. În schimb, a fost modificat pentru a include un implant; componente suplimentare plasate în interiorul cablului permit hackerului să se conecteze de la distanţă la computer, avertizează CERT-RO.
"Pare un cablu legitim şi funcţionează la fel ca unul. Nici măcar computerul nu va observa diferenţa. Până când eu, ca atacator, nu preiau controlul wireless al cablului", a declarat cercetătorul de securitate cunoscut sub numele de MG, care a făcut aceste cabluri pentru conferinţa anuală de hacking Def Con.
Astfel de cabluri sunt momentan confecţionate manual de pasionaţi în domeniul securităţii cibernetice, iar costul unei astfel de unelte ajunge la 200 de dolari, în cazul cablurilor dedicate Apple, care ar fi cel mai greu de modificat din tot ce există pe piaţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu