20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Amatorii de senzaţii extreme au acum un ghid al celor mai potrivite destinaţii turistice. Publicaţia Oddee.com a realizat un top al celor mai impresionante locuri din întreaga lume, potrivite pentru cei ce au nevoie de "o injecţie" de adrenalină.
1. Cuşca morţii - The Cage of Death (Australia)
Pentru doritorii de senzaţii extreme, oraşul Darwin din Australia pune la dispoziţia turiştilor posibilitatea de a înota într-un cuşcă de 4 cm centimetri grosime, în acelaşi acvariu cu un crocodil de apă sărată, extrem de violent.
2. Norvegia -  Cliff Base Jumping (Sărituri de pe stânci)
Norvegia este ţara care pune la dispoziţia turiştilor cele mai multe stânci pentru practicarea bungee-jumpingului. Astfel, amatorii de senzaţii tari pot admira câteva locuri incredibile, pline de diverse stânci înalte disponibile pentru sărituri. "Este cea mai puternică "injecţie" de adrenalină", spun turiştii care au trecut graniţele Norvegiei.
3. Călătoria cu barca pe Iguazu (Argentina şi Brazilia)
Mai înaltă decât Niagara şi de două ori mai largă, cataractele Iguazu reprezintă una dintre cele mai impresionante privelişti pe care natura le poate oferi în întreaga lume. Preţul unei călători este de 15 dolari.
Notă: în 2011, doi turişti americani au murit şi alţi 5 oameni au fost răniţi, după ce una dintre bărci s-a răsturnat.
4. Turnul CN (Toronto, Canada)
Turnul CN din capitala canadiană Toronto deţine deja un record pentru cel mai lung drum realizat pe o clădire. Turiştii se pot plimba cu mâinile libere de-a lungul unui "pervaz" lat de 1,5 metri, care înconjoară turnul.
5. El Caminito Del Rey Trekking (Spania)
Doritorii de adrenalină au luat cu asalt sudul Spaniei pentru a experimenta o senzaţie veche de 110 ani: El Caminito del Rey. Partea bună este că nici nu trebuie să fi un alpinist profesionist. Singura cerinţă este vârsta de 12 ani împlinită. Şi să nu fii prins de autorităţi, care au închis recent traseul din cauza gradului de pericol pe care-l prezintă.


Articole înrudite