03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ele sunt fiicele dictatorului Vladimir Putin
Ele sunt fiicele dictatorului Vladimir Putin

Vladimir Putin a fost căsătorit cu Liudmila Putina în perioada 1983-2014. Din căsnicia lor au rezultat două fete, Maria şi Katerina. Una dintre ele va putea deveni viitoarea ”Doamnă de fier” a Rusiei, potrivit unui documentar realizat de Gândul.ro.
Maria şi Katerina. Două nume simple, întâlnite în toată lumea. Însă ascund în spate două dintre cele mai de preţ bunuri ale Rusiei. Maria şi Katerina nu-s femei simple, sunt fiicele omului care se consideră nu doar liderul celui mai întins stat, ci mult mai mult: Vladimir Putin.
Care nu se uită la banii ţării şi nici nu ezită să le numească în funcţii importante, în fruntea mediului academic. Ba chiar se gândeşte să-i lase moştenire funcţia sa Katerinei.

Cine este Maria, fiica cea mare a lui Vladimir Putin
Maria Vorontsova
Maria Vorontsova este primul copil al preşedintelui Vladimir Putin. Tânăra are 36 de ani şi este fiica lui Vladimir Putin din căsătoria liderului de la Kremlin cu Liudmila Shkrebneva. S-a născut pe 28 aprilie 1985, la Leningrad, actualul Sankt Petersburg.
Maria a urmat şcoala germană la Dresda, în Germania de Est, în timp ce familia ei locuia acolo în anii 1980.
După ce familia lui Putin s-a întors la Sankt Petersburg, în primăvara anului 1991, ea a urmat şcoala gimnazială germană din oraşul de pe Neva. Mai târziu, în timpul unor confruntări violente între clanurile rivale din Sankt Petersburg, Maria şi sora ei, Katerina, au fost trimise de Putin, care se temea pentru siguranţa lor, în Germania.

Una dintre fiicele lui Puitn, expertă în nanism?!

Tutorele lor legal era fostul activist STASI Matthias Warnig, care a lucrat cu Vladimir Putin în Dresda, ca parte a unei celule KGB şi care a înfiinţat sucursala Dresdner Bank din Sankt Petersburg.
Vorontsova a studiat biologia la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg şi este absolventă de medicină la Universitatea de Stat din Moscova în 2011. Maria şi-a construit o carieră care este departe de imaginea politică a tatălui ei.
Tânăra şi-a făcut studiile de doctorat la Centrul de Cercetare a Endocrinologiei din Moscova. În urma cursurilor, Maria ar fi devenit expert în nanism.
Fostul ginere al lui Vladimir Putin, Jorrit Faassen, are 42 de ani. El şi-a finalizat studiile universitare la Universitatea Haga, Olanda. Se presupune că cei doi au stat o perioadă de timp în Olanda înainte de a se căsători. Aceştia au doi copii.
Au divorţat, anul acesta, înainte de a începe războiul din Ucraina. Deşi identitatea lor nu e cunoscută, Vladimir Putin a confirmat că are nepoţi când a recunoscut că nu petrece suficient timp cu ei.

Izgonirea din Olanda

În 2013, prima fiică a preşedintelui rus a ajuns în centrul atenţiei după un incident care a implicat doborârea unui avion malaezian în Ucraina. Avionul a fost doborât de un grup rebel pro-rus, dar efectele au fost resimţite de Maria. La acea vreme, ea şi soţul ei locuiau în cea mai înaltă clădire din Voorschoton, Olanda. Mulţi protestatari le-au cerut atunci să părăsească ţara.
În 2015, s-a raportat că Vorontsova şi Faassen locuiesc la Moscova. Pentru cariera fiicei sale. Putin ar fi alocat aproximativ 2 miliarde de dolari pentru cercetarea genetică şi a numit-o pe Maria în grupul de 30 de persoane care supraveghează lucrările, conform Bloomberg.
Se spune chiar că ea este consilierul lui în inginerie genetică.
Anul trecut, Maria Vorontsova a avut o apariţie la o televiziune naţională, atunci când a acordat un interviu de 13 minute despre bolile rare în Sankt Petersburg. Ambele surori au apărut atunci în aceeaşi emisiune şi astfel şi-au dus prezenţa publică la un nou nivel.

Cine este Katerina, fiica cea mică a lui Vladimir Putin
Katerina Tikhonova
Katerina Tikhonova are 35 de ani şi este fiica cea mică a preşedintelui rus. Ea s-a născut în Dresda, în Germania. A renunţat la numele de familie Putin şi a luat numele bunicii ei din partea mamei, Ekaterina Tikhonovna Shkrebneva. A absolvit Universitatea de Stat din Moscova în 2009, acolo unde a studiat istoria japoneză. În anul 2010, Tikhonova era pasionată de rock’n’roll acrobatic – un sport rar, non-olimpic, în clasamentul mondial în care se află doar aproximativ două sute de oameni.
Ea şi partenerul Ivan Klimov au ajuns pe locul cinci la un eveniment de campionat mondial din 2013 în Elveţia.
În 2014, a ocupat locul doi la Campionatul Rusiei. În Federaţia Mondială, Katerina a ocupat la un moment dat postul de vicepreşedinte pentru extindere şi marketing. Apoi, rock and roll-ul acrobatic a început să câştige popularitate în Rusia. Din 2016 până în 2019, în regiunea Moscovei, la şcoala de sport unde a studiat, a fost construit un centru de rock and roll acrobatic pentru 2 miliarde de ruble.

Averi de miliarde

Tot în 2013, Katerina s-a căsătorit cu Kirill Şamalov, fiul lui Nikolai Şamalov, unul dintre proprietarii Băncii Rossiya. Acesta este de asemenea, vicepreşedinte al Sibur Holding, care este o companie rusă de prelucrare a gazelor şi petrochimie cu sediul la Moscova.
Guvernul rus deţine 38% din acţiunile companiei. La acea vreme, se estima că cei doi deţineau active în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari. În ianuarie 2018 însă, Katerina Tikhonova şi soţul său s-au despărţit.
În mai 2019, fiica cea mică a lui Putin şi-a susţinut dizertaţia şi a primit o diplomă de master în fizică şi matematică. La sfârşitul anului, a devenit membru al Consiliului pentru Dezvoltarea Culturii Fizice şi Sportului de Masă din cadrul Guvernului Federaţiei Ruse.
Mai târziu, fiica cea mică a liderului de la Kremlin a devenit directorul companiei Innopraktika, care reuneşte două iniţiative ale Universităţii de Stat din Moscova: Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Intelectuală şi Centrul Naţional de Rezervare Intelectuală.
Acesta este un proiect de dezvoltare în valoare de 1,7 miliarde de dolari. Ea este, de asemenea, director adjunct al Institutului de Cercetare Matematică a Sistemelor Complexe de la Universitatea de Stat din Moscova, un nou institut de inteligenţă artificială.

Katerina i-ar putea lua locul lui Vladimir Putin?!

Când Putin se va retrage din politică ar dori, conform Nataliei Gevorkian, analist politic, să preda puterea fiicei sale mai mici.
Opozantul liderului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, susţine că Putin ar mai avea o fiică de 19 ani, Elizaveta, mama ei fiind o milionară din Sankt Petersburg. Presupusa fiică, pe care alte surse media din Rusia o numesc Luiza, este model şi are inclusiv apariţii pe podiumuri importante.
Mama ei, Svetlana Krivonogikh, are o companie care deţine 3 la sută din acţiunile Rossiya Bank, instituţie financiară care a fost sancţionată de Occident după anexarea Crimeei, în 2014. În plus, aceasta deţine şi un conac de 3,1 milioane de lire sterline în Monaco.
Relaţia lui Putin cu Krivonogikh ar fi început în anii ’90, înainte ca actualul dictator să devină preşedinte. (sursa cancan.ro)


Articole înrudite