Elon Musk vrea să creeze o reţea de socializare nouă Recomandat

Luni, 28 Martie 2022 12:23
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elon Musk, CEO-ul SpaceX şi Tesla, a spus că „se gândeşte serios” să contruiască o reţea de socializare nouă, relatează Reuters.
Musk a făcut publică informaţia într-o discuţie cu un utilizator al Twitter care l-a întrebat dacă are în vedere construirea unei reţele sociale bazat pe un algoritm cu sursă deschisă (open source) care să pună accentul pe libertatea de exprimare, şi pe care „propaganda să fie minimă”.
Elon Musk, un utilizator prolific al Twitter, a criticat recent platforma social media din cauza politicilor sale legate de ştergerea anumitor tipuri de conţinut. CEO-ul Tesla şi SpaceX a afirmat că Twitter subminează democraţia fiindcă nu respectă principiile libertăţii de exprimare. El a dezvăluit că se gândeşte să creeze o reţea de socializare nouă la o zi după ce a făcut un sondaj pe Twitter în care şi-a întrebat urmăritorii dacă crede că reţeaua de socializare respectă libertatea de exprimare. 70% din cei care au răspuns au votat „nu”.
„Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog votaţi cu atenţie”, a spus el vineri. Anul trecut el a anunţat că va vinde din portofoliul său de acţiuni Tesla după un alt sondaj făcut pe Twitter în care şi-a întrebat urmăritorii despre acest lucru, ei votând „da” la întrebare. Documente oficiale obţinute ulterior de jurnaliştii de la CNBC au arătat că Musk luase deja decizia de a vinde o parte a acţiunilor Tesla pe care le deţine, cu aproape 3 luni înainte să îşi întrebe urmăritorii de pe Twitter despre acest lucru.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu