30 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noi funcţii pe TikTok
Noi funcţii pe TikTok

Comunitatea diversă de pe TikTok transcende generaţiile, aşa că platforma le oferă tuturor utilizatorilor soluţii personalizate – de la funcţii limitate în funcţie de vârsta utilizatorului, la posibilitatea de a controla conţinutul afişat pe platformă, şi până la sprijinirea familiilor prin funcţia de control parental. De aceea, TikTok anunţă noi funcţii şi tehnologii prin care utilizatorii vor putea să îşi personalizeze preferinţele de vizionare şi să aibă în continuare o experienţă sigură şi distractivă pe platformă.

Noua funcţie pentru personalizarea conţinutului

Unul dintre lucrurile care fac din TikTok o experienţă unică este faptul că oamenii au ocazia să descopere întotdeauna idei, creatori de conţinut sau lucruri noi pe platformă. Sistemul de recomandare a conţinutului are la bază siguranţa utilizatorilor, dar câteodată există posibilitatea ca pe feed-ul For You să apară conţinut realizat de un creator ale cărui interese nu sunt neapărat relevante pentru oricine. De aceea, anumite categorii pot fi neeligibile pentru a fi recomandate, iar prin funcţia “Nu mă interesează”, utilizatorii pot alege să nu urmărească clipuri similare în viitor.
Pentru a oferi comunităţii şi mai multe modalităţi prin care să îşi personalizeze experienţa de vizionare pe platformă, TikTok introduce un instrument prin care utilizatorii pot filtra automat conţinutul în funcţie de cuvintele sau hashtag-urile pe care nu doresc să le urmărească atât în feed-ul For You, cât şi în feed-ul Following – funcţia este potrivită celor care, de exemplu, au finalizat un proiect de casă şi nu îşi mai doresc să urmărească clipuri DIY sau celor care vor să urmărească mai puţine reţete pe bază de carne pentru că îşi doresc să mănânce mai multe preparate vegetariene. Noua funcţie va fi disponibilă pentru comunitatea TikTok în săptămânile viitoare.

O actualizare a eforturilor TikTok de a diversifica recomandările

TikTok şi-a propus să joace un rol pozitiv în viaţa celor care folosesc platforma şi să le ofere un mediu în care pot fi ei înşişi, protejându-i totodată împotriva experienţelor de vizionare dăunătoare. De aceea, anul trecut, TikTok a început să testeze modalităţi pentru a evita recomandarea unui conţinut similar pe subiecte care poate fi în regulă dacă este vizionat în mod singular, dar poate deveni problematic atunci când este vizionat în mod repetat – cum ar fi dietele, fitness-ul extrem, tristeţe sau alte subiecte ce ţin de bunăstare. De asemenea, TikTok a început să testeze modalităţi prin care să recunoască situaţiile în care platforma i-ar putea recomanda unui utilizator, din neatenţie, un set limitat de conţinut.
Ca urmare a testelor realizate în SUA, TikTok a îmbunătăţit experienţa de vizionare şi lucrează constant la îmbunătăţirea acestei funcţii, astfel că utilizatorii urmăresc acum mai puţin conţinut similar în acelaşi timp. De exemplu, un anumit conţinut poate fi încurajator, dar problematic în acelaşi timp, cum ar fi conţinutul despre procesul de recuperare în urma unei tulburări alimentare. În plus, TikTok lucrează la introducerea mai multor limbi şi extinderea acestor teste pe mai multe pieţe în următoarele luni, pentru a-i oferi fiecărui utilizator un feed For You format dintr-o gamă largă de conţinut, creatori şi subiecte preferate.

Introducerea funcţiei Content Levels pentru a oferi o experienţă de vizionare mai sigură

Indiferent dacă un utilizator foloseşte TikTok pentru a-şi găsi inspiraţia în realizarea unor reţete, pentru a se distra după o zi lungă de muncă sau pentru a descoperi noi interese în feed-ul For You, TikTok lucrează permanent la crearea unei experienţe de vizionare sigure şi distractive. La TikTok, Regulile Comunităţii sunt esenţiale şi stabilesc standardele de vizionare a conţinutului permis sau nu pe platformă. În acest sens, TikTok înţelege că utilizatorii îşi pot dori să evite să urmărească anumite categorii de conţinut în funcţie de propriile preferinţe sau, în cazul tinerilor din comunitatea TikTok, un anumit tip de conţinut poate conţine teme complexe, care reflectă în fapt experienţe personale sau evenimente din lumea reală destinate unui public matur.
Prin urmare, TikTok lucrează la crearea unui sistem de organizare a conţinutului pe baza maturităţii. Sistemul va fi similar celor utilizate în industria filmului, televiziune sau jocuri, dar TikTok îşi propune să dezvolte o abordare unică, potrivită platformei de divertisment.
În următoarele săptămâni, TikTok va începe să introducă o primă versiune a unei funcţii prin care conţinutul bazat pe teme mature va fi limitat utilizatorilor cu vârsta de până la 18 ani. Astfel, atunci când TikTok detectează un video care conţine teme mature sau complexe, cum ar fi scene fictive care pot fi înspăimântătoare sau intense pentru publicul tânăr, clipului respectiv îi va fi alocat un nivel de maturitate, cu scopul de a împiedica utilizatorii sub 18 ani să îl vizioneze. TikTok s-a concentrat în primă fază pe protejarea experienţei de vizionare a publicului tânăr, însă şi-a propus ca în lunile următoare să adauge noi funcţii pentru a oferi opţiuni detaliate de filtrare a conţinutului, astfel încât întreaga comunitate TikTok să se bucure mai mult de lucrurile preferate.

TikTok ţine cont de nevoile comunităţii din întreaga lume

TikTok ia în serios oportunitatea de a contribui la combaterea provocărilor la nivel de industrie şi îşi propune să creeze în continuare o experienţă mai sigură şi mai plăcută pentru comunitatea globală de peste 1 miliard de utilizatori. Astfel, TikTok va continua să creeze şi să îmbunătăţească aceste sisteme, ţinând cont totodată de feedback-ul primit din partea comunităţii, dar şi de sfaturile experţilor independenţi, cum ar fi Consiliul Consultativ European pentru Siguranţă al TikTok, potrivit unui comunicat al platformei.

Articole înrudite