Premiile Oscar 2020: 344 de lungmetraje sunt eligibile la categoria ''cel mai bun film'' Recomandat

Joi, 19 Decembrie 2019 09:09
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Academia de film americană (AMPAS) a anunţat recent că 344 de lungmetraje sunt eligibile pentru a câştiga premiul Oscar la categoria "cel mai bun film" la ediţia din 2020 a acestui eveniment, informează site-ul revistei Variety, citat de Agerpres.
Potrivit criteriilor AMPAS, pentru a fi eligibile la o nominalizare şi o eventuală victorie în categoria regină a premiilor Oscar, filmele propuse trebuie să aibă premierele în cinematografe aflate în regiunea Los Angeles până pe 31 decembrie şi să beneficieze de un program de proiecţii de cel puţin şapte zile consecutive.
Regulamentul AMPAS stipulează, de asemenea, că lungmetrajele trebuie să aibă durate de cel puţin 40 de minute şi să fie proiectate în cinematografe pe peliculă de 35 de milimetri sau de 70 milimetri sau într-un format digital prestabilit.
Nominalizările pentru cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor Oscar vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Hollywood pe 9 februarie şi va fi transmisă în direct de postul de televiziune ABC.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu