11 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şoc în gaming: EA Sports a pierdut licenţa FIFA
Şoc în gaming: EA Sports a pierdut licenţa FIFA

Electronic Arts (EA) Sports a pierdut licenţa FIFA şi deci producătorul este nevoit să schimbe numele celebrului joc de fotbal.
FIFA 23 va fi ultimul joc din serie care va mai folosi brandul organizaţiei fotbalistice internaţionale. De anul viitor, acesta va fi vândut sub denumirea EA Sports FC. Asta după ce compania americană nu a mai reuşit să prelungească licenţa care-i dădea dreptul să folosească brandul FIFA pentru jocurile sale de fotbal.
„În iulie 2023 începe o noua eră, dupa ce EA Sports lansează cel mai expansiv FIFA anul acesta”, a anunţat compania pe site-ul propriu.
EA a lansat jocuri de fotbal sub brandul FIFA pentru ultimii aproape 30 de ani, însă producătorul spune că nu este sfârşitul unei ere şi că jocul va continua să fie îmbunătăţit pe viitor. Următorul joc din serie şi ultimul care va folosi brandul FIFA este FIFA 23, care va fi lansat în a doua parte a acestui an şi va avea peste 19.000 de jucători, peste 700 de echipe şi peste 30 de ligi.
Electronic Arts păstrează licenţele pentru marile campionate europene, precum Premier League, La Liga, Bundesliga şi Serie A. Însă nu este clar ce se va întâmpla cu competiţiile FIFA, precum Campionatul Mondial de fotbal.

Articole înrudite