28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TikTok anunţă actualizări privind platforma API pentru cercetători
TikTok anunţă actualizări privind platforma API pentru cercetători

TikTok a anunţat recent dezvoltarea API-urilor pentru cercetare (Application Programming Interface/ Interfaţa de programare a aplicaţiilor), ca parte a angajamentului companiei de a oferi şi mai multă transparenţă în legătură cu modul în care operează platforma. TikTok susţine cercetarea independentă şi în ultimele luni a colaborat cu cercetători, academicieni şi societăţi civile, cu scopul de a oferi şi mai multe informaţii despre ceea ce construieşte platforma.
Astăzi, TikTok anunţă că va lansa o versiune beta a platformei API de cercetare. Pentru început, TikTok a apelat la experţi în dezinformare, extremism violent, comportament motivat de ură şi tehnologii emergente, membri ai Consiliilor Consultative de Conţinut şi Siguranţă ale TikTok, pentru testarea unei versiuni iniţiale a platformei API pentru cercetare. Experţii vor avea acces la date publice, în timp ce TikTok va colecta feedback-ul acestora în legătură cu experienţa de utilizare şi experienţa generală. Compania îşi propune să asculte şi să aplice opiniile testerilor şi să creeze un API care să răspundă nevoilor comunităţii ştiinţifice, în timp ce respectă confidenţialitatea comunităţii, astfel încât să ofere în curând acces la scară largă pentru cercetători.
Pe lângă platforma API de cercetare, TikTok lucrează de asemenea la dezvoltarea unui API de moderare a conţinutului. În următoarele luni, compania va anunţa mai multe detalii legate de disponibilitatea la scară largă şi va actualiza Centrul de Transparenţă cu informaţii despre API-urile pentru cercetători, dar şi cu instrucţiuni pentru acces, potrivit unui comunicat al TikTok.


Articole înrudite