Consiliul Concurenţei investighează piaţa seminţelor şi a produselor pentru protecţia culturilor Recomandat

Joi, 17 Noiembrie 2022 11:48
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării seminţelor de cultură şi pe piaţa produselor pentru protecţia culturilor din România, informează miercuri instituţia.
Potrivit unui comunicat, autoritatea de concurenţă are indicii că Pioneer Hi-Bred România, DuPont România (actuala Corteva Crop Solutions ROM), Syngenta Agro, Monsanto România şi Maisadour Semences România, producători sau furnizori de seminţe de cultură şi produse de protecţie a plantelor au încheiat înţelegeri pentru fixarea preţului de vânzare cel puţin în relaţia cu distribuitorul Agricover Distribution.
Mai mult, investigaţia vizează şi încheierea unei înţelegeri de restricţionare a vânzărilor de către Maisadour Semences România în relaţia cu distribuitorul Agricover Distribution.
În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la companii din domeniu, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.
"Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor", precizează Consiliul.
Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică concurenţa pe piaţa românească, în special cele care stabilesc preţuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare, subliniază autoritatea. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu