18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Romsilva plantează circa 3,5 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă
Romsilva plantează circa 3,5 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă

Circa 3,5 milioane de puieţi forestieri vor fi plantaţi de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva în campania de împăduriri de toamnă, în cadrul căreia vor fi regenerate 2.727 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 1.640 de hectare prin regenerări naturale şi 1.087 hectare prin regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri.
De asemenea, în campania de împăduriri de toamnă vor fi realizate lucrări de completări pe 202 hectare şi de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 149 de hectare.
Şantierele pe care se execută lucrările de regenerare în campania de toamnă sunt concentrate, în marea lor majoritate, în zonele de câmpie din sudul ţării şi în zonele din lunca şi Delta Dunării, în prealabil fiind executate lucrări mecanizate de pregătire a terenului şi a solului.
Menţionăm că în campania de împăduriri de primăvară, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 11.899 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 8.187 hectare prin regenerări naturale şi 3.712 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind utilizaţi 21,9 milioane de puieţi forestieri. De asemenea, au fost realizate lucrări de completări curente în plantaţii pe 1.534 hectare şi de refacere pe alte 180 hectare.
Programul din acest an al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva de regenerare a pădurilor proprietatea publică a statului prevede regenerarea a 14.057 hectare în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi toamnă, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale şi 4.703 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări pe 1.729 de hectare şi de refacere pe alte 329 hectare.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, informează Biroul de Presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.


Articole înrudite