13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doliu în muzica populară românească! A murit Tiberiu Ceia, interpretul hitului „Frumoasă-i vecina noastră”
Doliu în muzica populară românească! A murit Tiberiu Ceia, interpretul hitului „Frumoasă-i vecina noastră”

S-a stins din viaţă unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară: Tiberiu Ceia. Artistul, care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Vestea a fost publicată pe reţelele sociale de colegii săi de la TVR Timişoara, unde realiza emisiuni de folclor, şi de Sovia Vicoveanca, una dintre cele mai apropiate colege, notează click.ro.
„Dragilor, acum câteva clipe, o bună şi dragă prietenă, Florica Bradu, mi-a dat vestea care mi-a luat răsuflarea: TIBERIU CEIA a plecat la Domnul! Ceee?... Îmi plânge sufletul după OMUL, colegul drag Tiberiu Ceia... TIBI - Domnul să-ţi primească sufletul în Sfânta Lui Lumină! Sincere condoleanţe familiei şi nouă tuturor, celor care l-am cunoscut! Veşnică pomenire!”, a scris Sofia Vicoveanca pe pagina sa de facebook, unde este foarte activă. În dreptul acestor rânduri, a publicat şi o fotografie cu ea şi dragul său coleg (foto ).
A cunoscut un succes răsunător în anii '70-'80. Cele mai cunoscute şi îndrăgite melodii ale sale sunt „Frumoasă-i vecina noastră”, „Tot aşa mă bate gândul”. A petrecut pe scenă mai bine de 50 de ani din viaţă şi a dedicat toată energia promovării folclorului românesc şi încurajării tinerelor talente.
Acum trei ani şi jumătate, la 2 octombrie 2019, pleca din această lume soţia sa, Anca, de care l-a legat o iubire foarte frumoasă şi cu care fusese căsătorit 52 de ani. „Nu puteam trăi unul fără celălalt”, spunea, atunci, profund îndurerat... Ultimii ani i-a trăit cu acest mare dor. Odihnă veşnică!


Articole înrudite