09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Scandalul taxării cluburilor sportive la intrarea în bazele sportive ale Primăriei Galaţi a fost tranşat
Scandalul taxării cluburilor sportive la intrarea în bazele sportive ale Primăriei Galaţi a fost tranşat

După ce miercuri, 26 ianuarie 2022, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi s-au întâlnit cu reprezentanţii cluburilor sportive din municipiu s-a ajuns la un consens privind tarifele de acces la bazele sportive aparţinând municipiului Galaţi.

Scandalul a pornit la începutul acestui an, când cluburile s-au trezit că trebuie să plătească taxe foarte mari pentru intrarea în bazele sportive "Siderurgistul", "Dunărea", "Stadionul Municipal", "Baia Comunală" şi "Patinoar".

S-a ajuns aici din cauza faptului că bazele sportive au fost transferate din administrarea Fundaţiei Sportul Gălăţean la Clubul Sportiv Municipal (CSM). Până acum, Fundaţia Sportul Gălăţean avea în derulare un protocol de colaborare cu cluburile sportive care prevedea scutirea de taxe de intrare pentru folosirea bazelor sportive. În momentul în care bazele sportive au intrat în portofoliul CSM, legislaţia prevede că nu se pot acorda gratuităţi decât asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică.

Pentru a găsi o cale de mijloc care să mulţumească şi cluburile sportive (de fapt să creeze posibilitatea copiilor de a se antrena pe aceste baze sportive), dar şi pentru a respecta legea, s-a găsit o cale de mijloc care a fost concretizată printr-o hotărâre de consiliu local ce a fost aprobată în şedinţa de joi, 27 ianuarie 2022. Potrivit acestei hotărâri, o parte dintre tarifele au fost eliminate pentru cluburile sportive.

Cea mai mare problemă a apărut pentru Clubul Sportiv Şcolar, o adevărată pepinieră a sportului gălăţean. Potrivit declaraţiilor primarului municipiului Galaţi, pentru această entitate sportivă nu s-a găsit o soluţie legală pentru a i se acorda gratuităţi la accesul pe bazele sportive deoarece acest club nu are statut de utilitate publică.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a spus că de mai bine de 4 ani de zile se încearcă predarea acestui club către autorităţile locale, dar din păcate nu se vrea. Edilul a dat asigurări că se caută în continuare temeiul legal care să permită acordarea de gratuități la accesul în bazele sportive. „Demersul aparatului de lucru al primăriei se face în baza legii. Încercăm să găsim acea chichiţă legislativă prin care să se poată acorda aceste gratuităţi”, a precizat Ionuţ Pucheanu.

Monitorul de Galaţi vă prezintă, în Galeria de imagini de mai jos! ↓, lista completă a tarifelor pentru acces în bazele sportive aparţinând Primăriei Galaţi.

Articole înrudite